Autor Societat
26 Juny 2015 a 18:00

L’ONCE celebra el Dia Internacional de la sordceguesa

Llença un cupó commemoratiu per a la ocasió

Cupó commemoratiu de la ONCE pel Dia Internacional de la Sordceguesa

Cupó commemoratiu de la ONCE pel Dia Internacional de la Sordceguesa // Imatge cedida per la ONCE

Demà dissabte 27 de juny, l’ONCE celebra en un acte institucional la les 13.00h, el Dia Internacional de la sordceguesa a la Sala d’Actes de la seu d’ONCE Catalunya.

La trobada, que per primera vegada a Catalunya es celebra de forma conjunta amb totes les entitats que treballen en aquest sector, està organitzada per l’ONCE a Catalunya, ADOCIDECAT (Associació de Sordcecs de Catalunya), APSOCECAT (Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa), FOAPS (Fundación ONCE para la Atención a Personas con Sordoceguera), i FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya).

La FOAPS, ASOCIDECAT i APSOCECAT tenen com a finalitat promoure el desenvolupament de programes dirigits a l’atenció de les necessitats específiques de les persones amb sordceguesa, posant particular interès en la comunicació, l’educació i el suport a les famílies. Per la seva banda, l’ONCE ofereix atenció a les persones sordcegues en rehabilitació, tiflotecnologia, accés a la cultura i ocupació, entre d’altres, a fi de procurar-los la integració socio-laboral i millorar la qualitat de vida per afavorir el seu desenvolupament humà i intel·lectual.

La jornada començarà a les 10.00h amb l’activitat esportiva “Descobrim el Tàndem”, a càrrec de tècnics de al Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS). Una oportunitat per conèixer el sistema de comunicació tàctil entre pilot i ciclista i fer una volta en un circuit. A la mateixa hora, Carlos Martínez, responsable de formació d’ASOCIDECAT, impartirà el taller “Sistemes de Comunicació que utilitzen les persones sordcegues”.

A les 12.00h, el Doctor César Orús Dotú, otorrino de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona, oferirà la conferència “Abordatge de la sordesa en pacients amb dificultats visuals”.

La jornada es clourà amb un acte institucional que comptarà amb la intervenció de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Josep Maria Buscató, president d’ASOCIDECAT; Ricard López, president d’APSOCECAT; Antonio Martínez, president de FESOCA; Esther Requena, gerent de FOAPS i Estlíbaliz Garcia de Mendoza, afiliada amb sordceguesa, enginyera tècnica en informàtica de gestió que cursa primer any de grau de Física a la UB i japonès a l’Escola Oficial d’Idiomes. Finalment, tancarà l’acte Carme Canela, directora de Serveis Territorials de Benestar Social i Família de Barcelona.

Cal destacar també que l’ONCE es suma al Dia Internacional de la sordceguesa amb un cupó commemoratiu de “El Sueldazo del fin de semana de la ONCE” que té un primer premi de 5.000€ al mes durant 20 anys més 300.000€ al comptat.

Switch to mobile version