Autor General
26 Juny 2015 a 17:00

L’Ajuntament commemora la diada del 28 de juny en reconeixement al col•lectiu de persones LGTIB

Ho va fer amb un acte institucional

L'Ajuntament commemora la diada del 28 de juny en reconeixement al col•lectiu de persones LGTIB // Imatge cedida per l'Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament commemora la diada del 28 de juny en reconeixement al col•lectiu de persones LGTIB // Imatge cedida per l’Ajuntament de Manresa

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va presidir ahir al Saló de Sessions de l’Ajuntament l’acte institucional de reconeixement a les persones del col·lectiu LGTIB, en commemoració del 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTIB. L’acte va comptar amb la regidora d’Acció social i Cooperació i Igualtat,  Mercè Rosich i el periodista Marc Serena.

Mercè Rosich va recordar que la commemoració es duria a a terme cada any per un compromís pres en un ple de la corporació el passat 6 d’abril i va afirmar la voluntat de l’Ajuntament de donar suport a les iniciatives populars.

Seguidament, Marc Serena va repassar les seves vivències en el seu viatge per l’Àfrica, realitzat entre els anys 2011 i 2012, i que va plasmar en el llibre titulat Els amors prohibits de l’Àfrica. El periodista va explicar les dificultats per les que passen les persones LGTIB a l’Àfrica, que són perseguides per llei repressives, amenaçades, expulsades de les seves pròpies famílies, empresonades o tingudes per “posseïdes pel diable”. En la seva intervenció, Marc Serena va explicar  que “aquí mateix, fins no fa gaire, també s’hi donaven”, i que “encara ara hem de lluitar contra prejudicis i dificultats”, com són “elbulling a les escoles”, i la “discriminació en molts àmbits, el laboral també”. Serena va dedicar l’acte “a aquelles persones que no han volgut venir, i a les que no volen que es faci”.

Finalment va ser el torn de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va destacar que era el primer acte significatiu del nou consistori i que fora també el primer “de la nova regidoria d’Igualtat”, la qual “hem fet realitat aquesta legislatura”.  Junyent va afirmar que “la nostra ciutat reconeix la llibertat de les persones amb l’orientació sexual que escullin”.

L’alcalde va recordar també que des de 2009, cada 18 de juny es penja la bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí i va afegir que “ara celebrem aquest acte institucional, i hem de valorar aquest pas, sabent que cal anar més endavant” perquè “la llibertat i la tolerància han de ser innegociables”.

Va cloure l’acte una lectura de textos dels premis Nobel de la Pau  Desmond Tutu i Nelson Mandela, que va anar a càrrec de Jordi Mira, i una interpretació al violí de peces de Bach a càrrec de Laura Riera.

 

Switch to mobile version