Autor Societat
19 Juny 2015 a 14:00

L’ACA publica la segona fase del nou col•lector de salmorres entre el Bages i el Baix Llobregat

Mapa del recorregut complet del col·lector

Mapa del recorregut complet del col·lector // Imatge del web de la Generalitat

Aquesta setmana, l’Agència Catalana de l’Aigua ha posat a informació pública durant un mes el projecte constructiu de millora tècnica i de la capacitat hidràulica del col·lector de salmorres de la conca del Llobregat, en el tram comprès entre Cardona i Balsereny fins a Abrera i el tram final entre el Prat de Llobregat i Depurbaix.

Aquesta nova conducció, que tindrà una longitud de 112 quilòmetres, transcorrerà per un total de 22 municipis de les comarques del Bages i el Baix Llobregat: Abrera, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, el Prat de Llobregat, Esparraguera, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Olesa de Montserrat, Pont de Vilomara i Rocafort, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Santpedor, Sant Vicenç de Castellet, Súria i Talamanca.

Es tracta d’un nou col·lector, pressupostat en prop de 99 milions d’euros, que tindrà una capacitat de transport de 317 litres/segon, 152 més que l’actual. Està previst que l’execució de les obres comenci l’any vinent i que el sistema de finançament sigui en règim de concessió.

El col·lector de salmorres és una conducció que fa trenta anys que transcorre entre el Bages i el Prat de Llobregat i que transporta l’aigua de les surgències salines i les procedents de l’activitat minera de la Catalunya central. Aquesta aigua, amb elevades concentracions de sal, arriba fins l’efluent de la depuradora del Prat per a ser traslladada mar endins. L’any 2009 es va posar en servei el desdoblament del col·lector en el tram comprès entre Abrera i El Prat de Llobregat.

Switch to mobile version