Autor Economia
19 Juny 2015 a 18:00

La Generalitat i PIMEC promocionaran el comerç i l’artesania

També hi col·labora la Federació d’Associacions d’Artesans d’Oficis de Catalunya

El Conseller Felip Puig // Imatge extreta del web Matadepera.cat

El Conseller Felip Puig // Imatge extreta del web Matadepera.cat

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, i Àlex Goñi, president de PIMEC Comerç, han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del Pla d’Actuacions de PIMEC Comerç per al 2015. En virtut d’aquest acord, la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), i PIMEC Comerç sumen esforços per impulsar un seguit d’actuacions adreçades a les pimes comercials catalanes, per fer possible la seva adaptació als canvis del mercat donar resposta a les noves necessitats de consum, mantenint la competitivitat i, alhora, la qualitat.

PIMEC Comerç ja ha consolidat un programa d’assistència i ajuda al sector comercial, desenvolupat a través de les vuit seus amb les que compta arreu del territori. En el marc d’aquest programa, la sectorial PIMEC Comerç ha previst un Pla d’Actuacions per al 2015 que contempla, entre d’altres, la consolidació i desenvolupament dels punts d’assessorament i de suport tècnic per als comerciants, i de la consolidació territorial d’aquest servei, mitjançant un desplegament comarcal en el conjunt de Catalunya.

Així mateix, el Pla d’Actuacions preveu el foment de la integració dels establiments comercials regentats per nouvinguts, tant a nivell individual com col·lectiu, i la detecció de les necessitats comercials en municipis petits o de caràcter rural (de menys de 5.000 habitants), orientades a plantejar accions de futur per a la consolidació del seu teixit comercial. També preveu recavar les opinions dels comerciants i de les associacions que els representen en relació amb aspectes concrets de l’activitat comercial, fer seguiment del coneixement i aplicació del marc legal vigent en matèria comercial a Catalunya, i oferir assistència i assessorament en la interpretació de la normativa urbanística-comercial. El conjunt d’actuacions previstes al Pla representa un pressupost de 242.000 euros, dels quals el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del CCAM, donarà suport amb una aportació de fins a 120.000 euros.

A més, Puig ha formalitzat un conveni de col·laboració amb Joan Farré, president de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Oficis de Catalunya (FAAOC), per a la promoció de l’artesania. Amb aquest acord es desenvoluparan accions per promoure la internacionalització de l’artesania catalana, millorar les capacitats professionals, realitzar actuacions de debat i contrast del sector i donar notorietat al sector artesà català en la societat.

Switch to mobile version