Autor Política
26 Juny 2015 a 11:30

La CUP diu que CiU obvia la realitat de les violències LGTBI a Manresa

El grup no ha assistit a l’acte institucional del 28J per aquest motiu

Logo de la CUP Manresa // Imatge cedida per la CUP Manresa

Logo de la CUP Manresa // Imatge cedida per la CUP Manresa

La CUP creu que el govern de CiU obvia la realitat de les violències LGTBI a Manresa, i per aquest motiu, va decidir no assistir a l’acte institucional del 28J a causa de la seva temàtica, el poc compromís de CiU i l’incompliment dels acords del ple.

Segons la CUP, l’Ajuntament va decidir “centrar l’acte en les violències LGTBI a l’Àfrica. A la nostra ciutat aquestes violències també hi són presents i no han estat superades“, va subratllar la formació política. La CUP va aclarir que “s’han de donar a conèixer les diverses expressions que la lgtbifòbia adopta segons el context i no quedar-se únicament en un continent, com si fos l’únic lloc del món on es produeixen“.

La CUP també va recordar que la commemoració institucional de la diada per l’alliberament LGTBI “no compleix amb els compromisos adoptats en el ple del 16 d’abril d’enguany“, en referència a la moció presentada per ERC. La moció establia que l’acte s’organitzaria “d’acord amb les entitats LGTBI de la ciutat i la resta de formacions polítiques de l’ajuntament“. La CUP va lamentar que “no s’hagi fet de forma participativa“, especialment amb les entitats que treballen en aquest àmbit i que “són qui coneixen de primera mà aquestes violències“.

Switch to mobile version