Autor Societat
21 Juny 2015 a 15:00

La campanya “I tu, jugues en català?” ja té 407 establiments adherits

Es vol donar visibilitat als jocs i joguines en català

Joguines // Imatge del web Gencat.cat

Joguines // Imatge del web Gencat.cat

La quarta edició de la campanya “I tu, jugues en català?” d’enguany ha començat amb 407 comerços adherits. Tenint en compte que la campanya es va iniciar aquest mes d’abril i que s’intensificarà durant els mesos d’estiu i Nadal, s’espera que la xifra final augmenti. La campanya està impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús entre els ciutadans.

Actualment es comercialitzen més de 1.600 joguines en català, xifra que representa al voltant d’un 10% del total de joguines que hi ha ara mateix al mercat. Aquesta iniciativa està adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais i diferents tipus d’entitats, entre d’altres. Aquesta campanya és una oportunitat per dinamitzar l’activitat econòmica del sector, atès que ofereix als clients més jocs i joguines en català de manera visible i clara a les botigues i facilita la informació de quins són els establiments que les ofereixen.

Els comerços adherits es poden identificar fàcilment perquè a l’aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i joguines tenen un adhesiu específic de la campanya que els fa visibles. Després de l’èxit aconseguit, aquesta 4a edició de “I tu, jugues en català?” s’impulsa de nou des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció que hi ha arreu de Catalunya. A banda d’augmentar el nombre d’establiments adherits, des de l’any 2014 el Consorci ha  potenciat i incrementat les activitats relacionades amb la campanya gràcies a la col·laboració i implicació de diverses entitats i administracions del territori.

Switch to mobile version