Autor Societat
30 Juny 2015 a 14:00

Endesa renova la tecnologia d’una línia de mitjana tensió de Súria

Vol adaptar-la a l’entorn de les mines de sal

Cablejat d'Endesa // Imatge cedida per Endesa

Cablejat d’Endesa // Imatge cedida per Endesa

Endesa ha finalitzat recentment la reforma tecnològica d’una línia de mitjana tensió a 25 kV al terme municipal de Súria, a la comarca del Bages, amb l’objectiu d’adaptar el cablejat a l’ambient salí que es genera degut a la presència de les mines de sal. Gràcies a la seva microaleació, la línia presenta una corrosió molt més baixa que qualsevol altre compost per alumini o alumini-acer. A més, té un recobriment anticorrosiu a cada un dels fils que la converteixen en la solució ideal per a zones amb ambients salins.

L’actuació, que ha comptat amb una inversió de 40.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, forma part d’un estudi elaborat juntament amb l’empresa La Farga, que busca comprovar les propietats del nou cable en condicions reals. La intervenció ha consistit a substituir 1.950 metres de cable de coure i alumini per un nou model anomenat Copper Alloy Conductor (CAC). El nou sistema funciona amb un cable especialment dissenyat per línies de mitjana i alta tensió.

Amb aquest tipus d’intervencions, Endesa treballa pel manteniment i millora de les seves instal·lacions i infraestructures, amb la voluntat de garantir una millor qualitat i continuïtat del subministrament elèctric per als clients de la comarca del Bages.

Switch to mobile version