Autor Sanitat
1 Maig 2015 a 11:30

La Generalitat impulsa a Barcelona el programa “Aquí sí. Fruita i Salut”

Compta amb la col·laboració del gremi de l’hostaleria

Fruita si

Moment de la presentació de la iniciativa // Foto: GENCAT

Els Departaments de Salut, d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el d’Empresa i Ocupació impulsen el programa Aquí sí. Fruita i salut que s’ha posat en marxa a la Regió Sanitària de Barcelona. L’objectiu de la iniciativa és que el màxim nombre de bars i restaurants ofereixi fruita fresca i fàcil de prendre en tots els àpats, per fer que el seu consum sigui un hàbit estès a tot el territori i per a tota la ciutadania. Els establiments adherits s’identifiquen mitjançant un diploma i un logotip del programa.

La iniciativa es va presentar dimecres en el marc del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP). L’acte ha comptat amb la participació de Cristina Pérez Carbí, directora del Servei Regional de Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Eliseu Oriol, director del Servei Territorial del Departament d’Empresa i Ocupació, i Neus Ferrete, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, juntament amb representants dels municipis interessats en la iniciativa; dels gremis de restauració i hostaleria; de les escoles de restauració, i de les associacions de productors.

Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’ASPCAT, ha explicat el programa i ha remarcat que “amb un augment només d’una ració de fruita al dia es redueix en un 7% l’aparició de problemes de salut cardiovasculars”.

Prova pilot a terres lleidetanes i ebrenques

Aquest és un projecte innovador, obert a noves propostes, que impulsa l’alimentació saludable i el foment de la fruita com l’opció més fàcil, com una de les prioritats del Pla de salut de Catalunya i del Pla Interdepartamental de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. Es va començar a implantar de forma pilot a Lleida i posteriorment a les Terres de l’Ebre. En l’actualitat ja en tenen l’acreditació 31 establiments de Catalunya.

Switch to mobile version