Autor Societat
3 Maig 2015 a 11:30

La CUP Manresa organitza un Punt de Trobada de dones i feminismes

Volen solucionar la situació d’opressió i explotació de les dones

Logo de la CUP Manresa // Imatge cedida per la CUP Manresa

Logo de la CUP Manresa // Imatge cedida per la CUP Manresa

La CUP Manresa organitzarà un Punt de Trobada el proper dilluns 4 de maig a les 7.30 de la tarda al centre cívic Joan Amades de Manresa per donar resposta a la situació d’opressió i explotació que pateixen les dones, tot fomentant la participació a partir del debat col·lectiu. La formació rupturista elaborarà el programa polític de les eleccions municipals a partir de les conclusions i propostes que sorgeixin d’aquests espais participatius.

Un dels aspectes que es portarà a debat serà la inclusió d’una perspectiva feminista en el programa electoral. Des del municipi “cal donar una resposta efectiva que permeti trencar amb la situació d’opressió i explotació que pateixen les dones” i en aquesta tasca és “indispensable que les dones hi tinguem un paper protagonista”, han explicat les membres de la CUP.

A més de tractar la situació de les dones, la candidatura anticapitalista i independentista ha afirmat que en aquest espai de participació també s’explicarà com es pensa desplegar la llei per a garantir els drets de les persones LGTBI aprovada pel Parlament català. La llei també serà utilitzada per combatre la discriminació que suposa negar l’accés als tractaments de reproducció assistida de la sanitat pública a les parelles lesbianes. La CUP Manresa s’ha mostrat contundent amb les “lleis injustes”, que institucionalitzen la LGTBIfòbia i el masclisme, i ha assegurat que la “desobediència ha de ser una eina indispensable per capgirar aquesta situació”.

En aquest Punt de Trobada el debat girarà al voltant de vuit idees força: el reconeixement i la coresponsabilitat del treball de cures, l’eradicació de totes les formes de violència masclista, la coeducació, la defensa d’una política urbanística inclusiva i no sexista, els drets sexuals i reproductius, l’àmbit laboral, la participació ciutadana i la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI. Les persones que no puguin assistir als Punts de Trobada poden aportar propostes a la seva web.

Switch to mobile version