Autor Economia
11 Maig 2015 a 17:00

El Govern ofereix assessorament durant 6 mesos a 85 start-ups

Una nova edició del Pla Embarca de la Generalitat

Start-Up Catalonia és un programa de suport al creixement de les noves empreses catalanes amb potencial de creixement // Imatge del web d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya

Start-Up Catalonia és un programa de suport al creixement de les noves empreses catalanes amb potencial de creixement // Imatge del web d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya

Demà dimarts comença una nova edició del Pla Embarca a les acceleradores Start-up Catalonia de la Generalitat ubicades al territori, on les empreses de menys de 5 anys de vida seguiran un programa de creixement de 6 mesos de durada.

L’objectiu és que les companyies que passin pel programa:

  • – accelerin les seves primeres vendes
  • – incrementin la seva facturació
  • – trobin finançament,
  • – avancin els seus processos d’internacionalització
  •  – creïn llocs de treball

Les 85 start-ups, o joves empreses catalanes que començaran demà el seu procés de creixement en una nova edició del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya, participen d’un programa de 6 mesos de durada que les empreses seguiran a les acceleradores Start-up Catalonia ubicades al Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona, el Maresme i Lleida.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa el 2013 i s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.

Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “140 start-ups de tot Catalunya ja han passat pel Pla Embarca, que vam iniciar el 2013.  Des de la Generalitat creiem fermament que aquest tipus d’empreses representen l’esperit emprenedor català, fortament integrat en la genètica del país”,i, segons Condom, “els resultats de l’edició del 2014 a tot Catalunya ens mostren que gairebé la meitat de les companyies participants van aconseguir incrementar el seu capital, que un 30% va començar a exportar i que la facturació global de les empreses va créixer un 47%”. En referència a la creació d’ocupació, el director del Catalunya Emprèn subratlla que “les empreses participants van incrementar el personal en 1,2 treballadors de mitjana”.

L’objectiu principal del programa és aconseguir que les empreses participants creixin incrementant la seva facturació, generant llocs de treball, avançant en la seva venda a  mercats internacionals i facilitant l’accés al finançament. Per aconseguir-ho, al llarg dels 6 mesos de programa comptaran amb un tutor, un coach empresarial que els acompanyarà en el procés, seguiran un programa de formació pràctic per millorar la seva capacitat de gestió i obtindran diferents contactes que els podran orientar en la seva estratègia de creixement.

Les joves empreses també participaran en sessions col·lectives, entrevistes individuals amb experts de cada àmbit i presentaran els seus projectes davant experts i inversors privats. A més, per incrementar les seves oportunitats de creixement, les empreses poden accedir als serveis i contactes d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, com els centres tecnològics TECNIO o les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat.

Les empreses participants son:

empreses participants

Switch to mobile version