Autor Societat
4 Maig 2015 a 13:00

Detinguda per robar targetes bancàries al metro i extreure’n diners al Bages i al Berguedà

La jove va retirar més d’11.000 euros

Imatge del metro de Barcelona. // Imatge de Wikimedia Commons.

Imatge del metro de Barcelona. // Imatge de Wikimedia Commons.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) en col·laboració amb les unitats d’investigació de les comissaries de Berga i Manresa, han detingut una jove de 18 anys veïna de Cerdanyola del Vallès i de nacionalitat espanyola per un delicte d’usurpació d’estat civil, sis delictes d’estafa bancàries i una falta de furt.

A principis d’aquest any, la Unitat d’Investigació de l’ASTMET, que s’encarrega d’investigar els il·lícits penals succeïts a la xarxa ferroviària de la ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, va iniciar una investigació per esbrinar la identitat de la persona que havia furtat al metro una cartera de mà amb un DNI, permís de conduir i una targeta bancària i que, posteriorment, va fer fins a sis extraccions fraudulentes per valor de més d’11.000 euros en localitats de fora de Barcelona.

L’autora dels fets recorria diverses oficines de la mateixa entitat bancària mostrant el DNI o el permís de conduir sostrets i sol·licitava un extracte dels darrers moviments del seu compte, que estudiava i analitzada per familiaritzar-s’hi.

Més tard, tornava a adreçar-se a les oficines, i demanava per finestreta quantitats en efectiu que prèviament ja coneixia que s’havien ingressat al compte corrent. Com que coneixia les quantitats exactes i els dies d’ingrés, generava confiança entre els treballadors de les oficines bancàries que, sense sospitar, li dispensaven els diners sol·licitats.

La jove, que intentava passar desapercebuda ocultant-se amb bufandes i mocadors quan accedia a les oficines bancàries, va poder fer fins a sis extraccions, totes el mateix dia, i per imports que oscil·laven els 2.000 euros per operació.

Arrel d’aquests fets, la unitat d’investigació de l’ASTMET va iniciar gestions d’investigació per tal d’esbrinar la identitat de l’autora i detenir-la. Els agents van poder relacionar la presumpta autora amb la mateixa persona que l’estiu passat ja va ser investigada per fets semblants.

En la investigació van col·laborar també unitats de Berga i Manresa, ja que va ser en oficines bancàries de Sallent, Balsareny, Puig-Reig, Gironella, Berga i Navas on es van realitzar els fets il·lícits.

La dona ha estat detinguda i posada en disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola del Vallès, el qual ha decretat la llibertat amb càrrecs.

 

Switch to mobile version