Autor Societat
13 Maig 2015 a 14:00

Acaben els treballs de renovació dels semàfors de Santpedor

S’instal·len cinc nous terminals

Semafors Santpedor

Un moment dels treballs de renovació dels semàfors // Imatge cedida per l’ajuntament de Santpedor

L’ajuntament de Santpedor ha renovat el sistema de semaforització amb la substitució de les instal·lacions que regulen el trànsit a les interseccions principals del poble. L’actuació té l’objectiu de millorar la seguretat alhora que s’incorpora la darrera tecnologia en aquesta matèria amb la instal·lació de semàfors led d’última generació.

Santpedor compta amb cinc instal·lacions que tenen diferents finalitats: la regulació del trànsit de les carreteres principals, el control de velocitat i el la regulació del pas per a vianants. En el primer cas, la semaforització es troba a les confluències de la carretera de Navarcles amb la de Manresa i la carretera de Callús amb el carrer Pere III. Els semàfors que regulen el pas dels vianants, per la seva banda, estan situats a la zona esportiva municipal i a la intersecció de la carretera de Navarcles amb el carrer Convent. Aquest darrer incorpora un regulador de velocitat i un polsador que atura el trànsit rodat per permetre la circulació dels vianants.

Finalment, existeix un punt semafòric per al control de velocitat de vehicles en zona urbana a la confluència de la carretera de Callús amb el camí de la Serreta que s’activarà pròximament. Donat que els semàfors per a la regulació del trànsit són molt antics i començaven a presentar problemes de funcionament, la regidoria de Via Pública va decidir posar en marxa un pla de renovació del sistema de semaforització que poses al dia tres de les instal·lacions. L’operació es va iniciar durant la darrera setmana d’abril i ha finalitzat aquests dies amb les darreres proves de funcionament dels semàfors que s’han renovat: el de la carretera de Navarcles amb la carretera de Manresa; el de la carretera de Callús amb el carrer Pere III i el de la carretera de Callús amb el camí de La Serreta.

Switch to mobile version