Autor Societat
6 Abril 2015 a 17:00

XALOC inicia la implantació de l’anàlisi per competències

Els Serveis Locals d’Ocupació utilitzen la metodologia des de 2010

Nova implantació al XALOC

Nova implantació al XALOC // Imatge del web Diba.cat

La Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (XALOC) ha iniciat la implantació de l’anàlisi per competències. Els 159 Serveis Locals d’Ocupació que utilitzen l’eina telemàtica XALOC disposaran d’una nova funcionalitat per recollir i explotar la informació d’acord amb la metodologia d’orientació per competències. Es preveu que el procés d’implantació de la nova funcionalitat tingui una durada de dos anys, i incidirà tant en la programació informàtica com en la manera de treballar del personal tècnic usuari.

La Diputació de Barcelona aposta des del 2010 per incorporar aquesta metodologia per millorar l’ocupabilitat de les prop de 150.000 persones que utilitzen anualment els Serveis Locals d’Ocupació. A nivell formatiu ja s’han realitzat més de 10 edicions del curs “L’Ocupabilitat per competències”, que ofereix la corporació per capacitar els més de 500 tècnics que integren la Xarxa, i ara s’inicien els treballs per millorar l’eina informàtica segons les exigències d’aquest procediment. D’aquesta manera, aquests dispositius seran pioners per seguir les directrius europea i estatal perquè aquest model sigui l’estàndard en l’àmbit de l’ocupació.

La nova metodologia permetrà a les persones que cerquen feina posicionar-se al mercat de treball identificant els seus coneixements, capacitats, habilitats, aptituds i actituds, de manera que sàpiguen transferir-los i posar-los en pràctica en el desenvolupament d’una nova ocupació. A més, la gestió per competències permet a les empreses optimitzar els processos de selecció i millorar els índexs d’idoneïtat de la persona incorporada.

Switch to mobile version