Autor Cultura
15 Abril 2015 a 14:00

Súria celebrarà la diada de Sant Jordi amb un ampli programa d’actes

L’esdeveniment comença aquest dijous 16 d’abril

Sant Jordi a Súria /// Imatges de l'Ajuntament de Súria

Sant Jordi a Súria /// Imatges de l’Ajuntament de Súria

El municipi de Súria celebrarà la diada de Sant Jordi amb un ampli programa d’actes que inclourà presentacions de llibres, activitats de carrer, tallers, música, dansa i pintura. El primer acte es farà aquest dijous 16 d’abril amb la presentació del llibre ’Silencis’, amb la presència de l’historiador surienc Jordi Algué i dels alcaldes de Súria, Josep Maria Canudas, i de Navàs, Jaume Casals, dins del cicle ’Per Sant Jordi, llibres de casa’.

El programa d’actes de Sant Jordi és organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb el suport de la Biblioteca Pública i de la Diputació de Barcelona. Enguany hi seran presentats vuit llibres d’autors suriencs o vinculats amb la vila, en una nova edició del cicle ’Per Sant Jordi, llibres de casa’. Totes les activitats previstes formen part del programa Súria Municipi Lector.

El llibre ’Silencis’, coordinat per Jordi Algué, recupera els fets esdevinguts a Navàs durant la República, la Guerra Civil i el primer franquisme. L’acte de presentació a Súria tindrà lloc a les 19.00 h d’aquest dijous 16 d’abril, al saló de sessions de la Casa de la Vila.

Els autors del llibre són Jordi Algué, Miquel Arceda, Ester Llobet, Rossend Sellarès i Arcadi Vilà. Les anteriors presentacions del volum, prologat per l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté, han tingut lloc a Navàs, Palà de Torroella i Manresa. El pròxim 3 de juliol hi ha prevista una altra presentació de ’Silencis’ a l’Ateneu Barcelonès.

El cicle ’Per Sant Jordi, llibres de casa’ continuarà amb la presentació dels llibres ’Métrica simétrica’, ’Verso atado’ i ’La Bíblia en palíndromo’, del surienc i president del Club Palindromista Internacional, Pere Ruiz. L’acte tindrà lloc el dissabte 18 d’abril a la sala Cal Balaguer del Porxo a les 12.00 h, amb la participació del seu autor i de la regidora d’Educació i Cultura, Ana Pérez.

La presentació d’aquests tres llibres forma part de la trobada que el Club Palindromista Internacional celebrarà aquest mateix dia a la vila. En el transcurs de l’acte es faran les següents activitats: un recital de palíndroms a càrrec del Club Palindromista Internacional, la interpretació de peces musicals palindròmiques per part d’alumnes de l’Escola Municipal de Música, i la posada en escena de l’obra palindròmica ’Diálogo piropero y amoroso’ de María José Abia i Pere Ruiz, a càrrec d’actors del Foment Cultural, sota la direcció de Josep Noguera.

La sala Cal Balaguer del Porxo també acollirà la presentació de la novel·la ’Un mono en la despensa’ de Laura Antolín (diumenge 19 d’abril), a càrrec de l’autora i de la regidora Ana Pérez. Després d’aquest acte s’hi farà un concert del grup surienc Morlan River, format per Marc Badia i Pablo Fernández, i que recentment va guanyar la primera edició del concurs Llumplugged.

El cicle ’Per Sant Jordi, llibres de casa’ continuarà amb les presentacions de la recopilació de poemes ’Cants d’amor a l’amor’ de Ramon Gómez (dilluns 20 d’abril), l’antologia poètica ’Ecosistema’ de Josep Maria Rodríguez (dimarts 21 d’abril) i ’El venedor de somnis i altres contes’ de Xavier Enguix, amb il·lustracions d’Eva Salvador (dimecres 22 d’abril). La presentació d’’El venedor de somnis i altres contes’ serà complementada amb la celebració prèvia d’un taller adreçat a infants de 1r a 6è de primària, a càrrec d’Irene Carreño i Mabel Nieto.

La diada de Sant Jordi mantindrà la línia dels darrers anys, amb activitats de carrer i la presència de l’espai ’La Biblioteca al carrer’ a la plaça de Sant Joan, que s’afegiran a la tradicional presència de parades de llibres i de roses en els llocs habituals. Les altres activitats previstes per a aquest 23 d’abril seran uns tallers per a infants, a càrrec de les AMPA de les escoles de la vila, i l’espectacle teatral ’Els colors de la pluja’ de la companyia La Nona Teatre, amb l’actor i director José María Garzón. Aquestes activitats també tindran lloc a la plaça de Sant Joan.

Els darrers actes del programa de Sant Jordi seran la performance de dansa, pintura, música, imatge i poesia ’Mar’, amb Maria Pelfort, Mabel Nieto, Marc Pusó, Daniel Enguix i Irene Carreño, que també hi presentarà el seu primer recull poètic, titulat ’Mirall’ (divendres 24 d’abril), i la 20a Trobada de Dansa organitzada per l’Escola de Ballet Maria Cinta, amb la participació de centres d’arreu de Catalunya (diumenge 26 d’abril).

Des d’aquí es pot accedir al tríptic de la festa amb tota la programació.

Switch to mobile version