Autor Societat
6 Abril 2015 a 11:00

Quaranta joves participaran al premi Protagonistes del Demà

El Rotary Club de Manresa-Bages organitza el premi

Cinta Macià, guanyadora de l'edició passada

Cinta Macià, guanyadora de l’edició passada // Imatge cedida pel Rotary Club de Manresa-Bages

Una quarantena de joves d’entre 16 i 19 anys de 13 centres de secundària de la comarca del Bages participaran a la nova edició del premi Protagonistes del Demà del Rotary Club de Manresa-Bages. Els premis, que es celebren des del 1991, es faran el 8 d’abril al complex de Les Comes de Súria.

El concepte sobre el qual girarà la jornada és el de “Els joves del Bages, protagonistes d’un demà millor”. En aquesta cita on es vol aprofundir en valors com el lideratge, l’emprenedoria, el treball en equip i la consciència social i solidària. Els joves participaran en diverses d’activitats entorn aquesta temàtica.

També hi haurà xerrades de motivació que aniran a càrrec de Lluís Colom, propietari de Garrotxa Serveis, Ferran Debant, president del Grup Taelus, i Marc Bernadich, economista i professor de la FUB. Els participants també faran una part més pràctica en que hauran de superar proves de lideratge, perícia, orientació i valors que faran per grups. Mentrestant, els professors que acompanyen els joves i els ponents participaran en una taula rodona durant la qual compartiran idees, projectes i iniciatives.

A primera hora de la tarda, els estudiants faran una plantada d’arbres i seguidament elegiran, per votació, els líders de cada grup. Els finalistes hauran de preparar una exposició oral i fer l’exposició per defensar el seu lideratge. Un cop acabades les exposicions, es duran a terme les votacions finals que permetran fer la proclamació del guanyador. El premi consisteix en un viatge i una estada en un Camp del Rotary a un país europeu.

La guanyadora de la darrera edició va ser Cinta Macià, de l’IES Pius Font i Quer de Manresa. L’edició d’enguany compta amb la col·laboració especial de la Fundació La Caixa i la implicació d’altres empreses del territori.

Switch to mobile version