Autor Cultura
26 Abril 2015 a 16:00

El grup “Ione&Laura” guanya el premi literari Ficcions

El segon premi el va guanyar el grup “Naivech”

Guanyadores del primer premi // Imatge cedida per Ficcions

Guanyadores del primer premi // Imatge cedida per Ficcions

Més de 230 assistents d’arreu de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears van assistir el passat dijous al lliurament de premis del concurs literari per a joves “Ficcions, l’Aventura de crear històries”. L’acte, celebrat a l’Espai Jove La Fontana, a Barcelona, va estar presidit per Gerard Ardanuy, regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, i Esther Franquesa, directora general de Política Lingüística. També es va comptar amb la presència de Mohamed El Amrani, fundador de la Xarxa de Convivència de Roses i guanyador del Premi Príncep de Girona i finalista de Ficcions a les dues primeres edicions.

Franquesa va assenyalar que “Ficcions estimula la creativitat literària entre els joves i l’alta participació ens mostra com llengua, literatura i entreteniment s’associen amb èxit”. El Amrani va destacar “la importància de la literatura com a eina de transformació social”, i va engrescar als nens a que no deixin mai l’hàbit d’escriure. Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), va explicar que “Ficcions és una de les iniciatives socials de l’AMIC, de la que ens sentim més orgullosos de dur-la a terme, perquè ajunta jovent, escriptura, creativitat i treball en equip, valors que l’associació vol potenciar”.

El primer premi va ser per “Trenta-una calades”, del grup “Ione&Laura”, integrat per Ione Jordà i Laura Galera de l’IES Pla de l’Estany de Banyoles. Els encarregats de lliurar el primer, una Play Station 4 per cadascuna de les membres del grup, van ser Franquesa i Ritort. El segon premi va ser per la història “Captiva en la foscor”, del grup “Naivech”, format per Ivette Ortega, Chantal Ortega i Naiara Juan Viles de l’IES Miquel Biada de Mataró. Com a premi, cadascuna va rebre un iPod Touch.

Aquesta 7a edició del premi ha tancat amb un rècord de participació, 2.480 estudiants han participat amb més de 900 històries publicades, d’entre les quals 75 van arribar a la final. Dels 75 grups finalistes de Ficcions, disset grups han quedat Finalistes d’Honor i premis territorials. D’aquests, onze han estat de Catalunya, guanyadors dels premis territorials de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Pirineus, Àrea Metropolitana, Penedès, Vallès Oriental i Vallès Occidental, tres del País Valencià, guanyadors dels premis territorials de Castelló, València i Alacant, i tres de les Illes Balears, guanyadors dels premis territorials de les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Switch to mobile version