Autor Societat
15 Abril 2015 a 17:00

El Consell Comarcal millorarà 13 camins de la comarca durant el 2015

Es beneficiaran de les obres 19 municipis

 

camí

Un dels camins que el Consell Comarcal millorarà // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Bages

Durant aquest 2015, el Consell Comarcal del Bages gestionarà els treballs de millora de 13 camins de la comarca (amb una longitud total d’uns 50 quilòmetres) que tenen un caràcter supramunicipal o un destacat interès comarcal. En total, hi haurà 19 ajuntaments beneficiats per aquestes obres: El Pont de Vilomara i Rocafort, Talamanca, Mura, Monistrol de Calders, Calders, Moià, L’Estany, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola, Rajadell, Callús, Castellnou de Bages, Gaià, Castellfollit del Boix, Sant Fruitós de Bages, Aguilar de Segarra, Navàs, Sant Vicenç de Castellet i Manresa. El pressupost global de les obres és de poc més d’1,2 milions d’euros.

Les obres que es duran a terme en els diferents camins inclouen treballs com reperfilat i estesa de tot-ú, formigonat de pujadors i revolts, neteja i formació de cunetes revestides, millora i construcció de drenatges, asfaltatge, instal·lació de senyalització horitzontal i vertical i tanques de seguretat, adequació d’enllaços amb carreteres o de passos de rieres, canvis del traçat per risc geològic, etc.

Actualment el Consell Comarcal del Bages ja ha licitat 11 dels arranjaments i 6 camins han estat adjudicats. Els darrers dies s’han iniciat les obres de millora del camí del Soler de Lloberes a la ctra. BV-4404 (Gaià) i del camí de Castelladral a Serrateix (Navàs). Per a la resta de camins adjudicats es preveu que les obres comencin les properes setmanes: camí de Sant Fruitós de Bages a Viladordis (Sant Fruitós de Bages), camí de Can Servitge a Monistrolet (Rajadell), camí d’accés al castell de Castellar (Aguilar de Segarra) i camí del Clot del Tufau (Sant Vicenç de Castellet).

La millora del camí de Castelladral a Serrateix, afecta a un camí de 2,3 quilòmetres que enllaça les poblacions de Súria i Serrateix a través de la connexió a Castelladral amb la carretersa B-423. Està asfaltat i actualment presenta el ferm degradat en bona part del seu recorregut, en part a causa de deficiències existents en el desguàs de les aigües. Per resoldre-ho s’hi farà neteja i millora de cunetes i drenatges, piconatge i retirada d’esllavissades puntuals i repavimentació de tot el ferm del camí (excepte el tram renovat fa pocs anys).

Pel que fa a la millora del camí del Soler de Lloberes a la ctra. BV-4404 correspon a un camí d’1,7 quilòmetres de longitud que dóna accés al nucli rural del Soler de Lloberes i a diferents elements d’interès turístic de la zona. Presenta dos trams amb fort pendent, de manera que l’aigua de pluja provoca que es creïn irregularitats i forats importants. Per resoldre-ho, es construirà paviment de formigó en aquests dos trams. Es farà també un repàs general del camí amb estesa de tot-ú i es construiran nous guals trenca-aigües.

Switch to mobile version