Autor Societat
10 Abril 2015 a 15:00

El Consell Comarcal comença uns tallers per millorar la convivència entre pares i fills

El programa es distribueix en vuit sessions fins el 3 de juny

consellcomarcalconvicencia

Imatge de la web Flickr

El Consell Comarcal inicia aquest mes d’abril uns nous tallers pràctics i participatius amb l’objectiu de millorar les habilitats parentals respecte la comunicació familiar, ajudar a establir les normes i els límits i donar les pautes per afrontar les conductes de risc que poden suposar el consum de tòxics o l’absentisme escolar. El programa comarcal per a pares i mares amb fills de 8 a 14 anys s’adreça a una quinzena de famílies en què s’abordaran estratègies i experiències positives que ajuden a fer més la convivència a casa.

El taller començarà dimecres de la setmana vinent i comptarà amb vuit sessions setmanals fins al 3 de junt en què es tractaran els següents temes: definició d’objectius de canvi de conducta; habilitats de comunicació; reducció de conflictes familiars; establiment de normes i límits; supervisió, sancions i vinculació familiar; posicionament familiar sobre el tabac, l’alcohol i altres drogues; resolució de problemes en l’educació dels fills i filles.

Aquest programa, anomenat PROTEGO, ha estat desenvolupat originàriament  a Catalunya i s’ha exportat a diferents països fins al punt que ha estat reconegut com a “bona pràctica europea”. Els pares i mares que participaran en aquest taller han estat derivats des de Serveis Socials dels Ajuntaments.

Switch to mobile version