Autor Societat
15 Abril 2015 a 16:00

Benestar Social i Família obre les preinscripcions pels camps de treball

S’ofereixen 997 places en 82 camps durant aquest estiu

Camps de treball // Imatge extreta de Social.cat

Camps de treball // Imatge extreta de Social.cat

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família va obrir el dilluns a les 12 del migdia les preinscripcions per apuntar-se per internet a camps de treball per aquest estiu. Els joves d’entre 14 i 29 anys podran optar a les 997 places ubicades en 82 camps catalans diferents. D’aquestes 997 places, 67 pertanyen a camps de treball situats a la resta de l’Estat.

L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant de notari el 22 d’abril a Loteria de Catalunya. A l’hora de fer la preinscripció, cada jove podrà escollir fins a tres preferències, i el sorteig establirà l’opció que finalment s’assignarà. Els camps de treball consisteixen en una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament.

L’oferta de camps de treball d’enguany permet escollir entre activitats organitzades a Catalunya i a d’altres països repartits per Europa, Amèrica, Àfrica, Àsia i Oceania. Els 41 camps de treball de Catalunya estan organitzats per la Direcció General de Joventut (DGJ) a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre. D’aquests, tretze signifiquen una novetat, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors.

Les propostes que es poden triar a la zona de Catalunya són “Ribassos i espones: recuperem camins a Pont de Suert”, “Recuperació de la Font d’en Baltasar” a Canet d’Adri, “Re-Coopera Ponent” a Tarragona, “El misteri del Castell de Capolat” a Capolat, “Vallfarosa Tower” a Torà, “Trencant barreres” a Barcelona, i “Arqueologia inclusiva a la Vall de l’Ondara” a El Talladell.

A la resta de l’Estat, els joves poden apuntar-se a 41 camps de treball diferents, dels quals hi ha 2 a Cantàbria, 5 al País Valencià, 6 a Aragó, 1 a La Rioja, 1 al País Basc, 3 a Castella i Lleó, 2 a Castella la Manxa, 1 a Madrid, 1 a Ceuta, 3 a Extremadura, 5 a Canàries, 1 a Galícia, 3 a Múrcia i 1 a Melilla. Els joves podran participar en projectes organitzats per organismes de joventut d’aquestes comunitats autònomes. Les preinscripcions per aquests dos tipus de camp es podran fer fins al 20 d’abril a les 12 del migdia.

A més dels camps de treball organitzats per la DGJ, els joves de 18 a 29 anys també tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions. El període d’inscripció per participar-hi és obert i es poden realitzar fins el novembre a través de la Coordinadors d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals (COCAT) i del Servei Civil Internacional (SCI). Es pot escollir entre uns 1.775 camps de treball.

Es preveu que uns 18.000 joves europeus participin en aquests camps de treball. L’any passat, 530 joves catalans van participar en aquestes estades, mentre que Catalunya va acollir 354 joves estrangers.

Switch to mobile version