Autor Societat
10 Març 2015 a 16:30

Una delegació de municipis de Lleida visita el Geoparc de la Catalunya Central

Volen presentar candidatura per entrar a la xarxa europea

visita geoparc

Visita al Geoparc de la Catalunya Central // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Bages

19 municipis lleidatans amb una extensió d’unes 14.000 hectàrees volen presentar candidatura aquest 2015 per entrar a formar part de la Xarxa Europea de Geoparcs. Per aquest motiu una delegació encapçalada per l’Ajuntament de Tremp, ha realitzat una visita de treball al Geoparc de la Catalunya Central per veure com està organitzat i com treballa.

El projecte lleidatà vol construir aquest parc en una zona geològicament rica i punt de referència internacional per a paleontòlegs, professionals de diferents companyies, universitats, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, etc.

En la primera part de la visita la delegació va escoltar les explicacions del Geoparc des del punt de visa de l’experiència del territori, es sinergies de treball resultants de la col·laboració entre el sector públic i privat, estratègies de dinamització del turisme, etc. Un cop acabada la primera part, van fer una sortida a la falla Migmón de Súria.

El Geoparc acollirà pròximament una visita d’una delegació de privats de Lleida perquè puguin conèixer sobre el terreny un Geoparc i la importància de la col·laboració público-privada. Des del Geoparc de la Catalunya Central es valora molt positivament el projecte lleidatà ja que “demostra que els geoparcs són una eina útil per al desenvolupament i manteniment del territori”.

Switch to mobile version