Autor Societat
2 Març 2015 a 12:00

Tres detinguts per robatoris amb força en domicilis de Manresa i Martorell

Un d’ells era menor d’edat

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra // Foto: Joan Murcia

El passat 23 de febrer, Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir tres homes d’entre 17 i 19 anys, de nacionalitat marroquina i hondurenya, veïns de Manresa com a presumptes autors de quatre robatoris amb força en domicilis de Martorell (Baix Llobregat) i Manresa (Bages).

Els Mossos van tenir coneixement de tres robatoris a Martorell durant els mesos de desembre i gener. Fruit de la investigació, es va constatar que els autors també havien pogut actuar en un domicili de Manresa al març del 2014. Gràcies a les dades aportades pels testimonis dels fets i  a partir de la col·laboració ciutadana durant la investigació, els Mossos van poder identificar els autors dels fets.

Els assaltants realitzaven una vigilància per evitar ser descoberts, i assegurar-se que no hi havia ningú a l’interior dels domicilis. A continuació, forçaven la porta o la finestra dels habitatges i, un cop dins, sostreien qualsevol cosa que estigués al seu abast, principalment joies, rellotges i diners en efectiu. Posteriorment, venien el que havien sostren en casa de compra-venda d’objectes de segona mà.

Els tres detinguts, es desplaçaven habitualment en Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins al Baix Llobregat Nord per tal de cometre els robatoris. Cal destacar també, que es tractava d’un grup organitzat, i cadascú dels seus membres complia una tasca concreta. En aquest cas, el detingut menor d’edat realitzava les vigilàncies a l’exterior per alertar qualsevol presència policial.

Aquest detingut, es va posar a disposició de la Fiscalia de Menors, i els detinguts majors d’edat, que acumulaven 10 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia de Manresa va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Switch to mobile version