Autor Política
11 Març 2015 a 14:30

Solidaritat Catalana per la Independència convoca primàries obertes

El proper dissabte 28 de març

Vista general de la ciutat de Manresa, amb la Seu en primer terme

Vista general de la ciutat de Manresa, amb la Seu en primer terme // Imatge extreta del web Wikimèdia Commons

El partit local de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es presentarà a les properes eleccions municipals a Manresa, confeccionant la seva llista seguint un model insòlit fins ara pels partits tradicionals de al ciutat: eleccions primàries obertes a tota la ciutadania.

SI desitja canviar el sistema actual de llistes tancades en els que asseguren que “l’ordre de la candidatura s’escull amb criteris poc democràtics, per apostar per un sistema de llistes obertes i transparents”.

A les eleccions primàries obertes de Solidaritat Catalana per la Independència, tots els ciutadans empadronats a Manresa majors de 16 anys tindran dret a vot mostrant el seu DNI o en cas de no tenir-lo actualitzat, un certificat d’empadronament a la ciutat. A més, es podran presentar com a candidats tots aquells ciutadans empadronats a Manresa i majors de 18 anys, amb l’única condició que a dia 25 de març s’hagin donat d’alta com a simpatitzants de Solidaritat i firmin un compromís personal amb la Declaració Unilateral d’Independència.

En els propers dies s’obrirà un bloc a internet on es publicaran totes les candidatures, i s’ampliarà la difusió a través de les xarxes socials. Des del SI fan una crida a “tots els independentistes cansats amb la lentitud del procés que vulguin implicar-se amb el moviment independentista unilateral i conseqüent de Solidaritat” a col·laborar enviant la seva candidatura al correu manresa@solidaritat.cat.

Les primàries es celebraran el dissabte 28 de març amb una parada a la Plaça Sant Domènec, des de les 11.00h a les 14.00h, i de les 17.00h fins a les 20.00h. En aquest punt de votació, s’hi podrà trobar tota la informació sobre la jornada electoral, així com sobre els candidats.

Solidaritat Catalana per la Independència afirma que “vol acostar la política real al poble i fer que tots els ciutadans siguin partícips i se sentin implicats amb la política municipal” i afegeix que “SI vol que els polítics locals siguin un reflex de al societat, no un estament privilegiat”.

Switch to mobile version