Autor Societat
27 Març 2015 a 13:00

Setmana d’obres al camí entre el Pont Vell i l’accés a l’estació de Rodalies

L’objectiu de l’actuació és millorar l’accés al Camí Ignasià

Obres cami de vianants al pont vell

Obres camí de vianants al pont vell // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona han iniciat aquesta setmana l’actuació al camí de vianants a la carretera C-1411-b, entre el Pont Vell i l’accés a l’estació de Rodalies. Els treballs han començat amb la prospecció arqueològica abans de procedir a la construcció d’una passera de vianants en voladís. Aquesta infraestructura connectarà el Pont Vell amb el vial d’accés al barri de la Guia.

Per poder muntar la passera els responsables han d’excavar una rasa per fer la sabata de fonamentació-ancoratge. Aquesta rasa no es pot fer directament amb una màquina destruint tot el paviment al mateix temps.  Com que hi ha possibilitats que surtin restes, s’han d’anar retirant les capes de paviment manualment. Aquests treballs es faran durant tota aquesta setmana i la setmana vinent, depenent de si surten complicacions.

La construcció de la passera de vianants al Pont Vell té un pressupost de 291.291,78 euros (IVA inclòs) i un termini previst de 4 mesos. També inclou els treballs de millora de l’itinerari de vianants en el vial d’accés al barri de la Guia i els treballs de millora a l’entorn de la Creu de la Guia.

L’actuació suposa una millora de la connectivitat de la ciutat amb el Camí Ignasià i forma part de les obres que tenen per objectiu millorar els itineraris i infraestructures de la ciutat de cara al projecte Manresa 2022.

El Pont Vell sobre el riu Cardener declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), enllaça amb la carretera, entre el mur del marge esquerre i l’ampit del marge dret del riu. En aquest projecte s’ha tingut present la necessitat de mantenir els valors paisatgístics de l’entorn del pont.

En aquest sentit, en el tram d’afectació de les obres, s’està regulant  en pas alternatiu amb semàfors el trànsit de vehicles. També està tallat al pas de vianants l’accés al Pont Vell des de la carretera C-1411b, de manera que es mantindrà l’accés (turístic) al Pont Vell des del Camí de la Vall del Paradís. Els vianants que vulguin accedir al Barri de la Guia ho podran fer a través de l’estació de Rodalies – Renfe.

Switch to mobile version