Autor Entitats
7 Març 2015 a 18:00

PIMEC exigeix mesures per millorar la competitivitat de la indústria catalana

Com baixar el preu de l’electricitat i millorar el finançament

PIMEC

PIMEC creu que la indústria catalana pot millorar la seva competitivitat // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC va insistir dimecres en què per augmentar encara més la competitivitat de la indústria catalana caldria actuar sobre la reducció del preu de l’electricitat i les cotitzacions socials i millorar el finançament.

Aquesta demanda la va fer arran de les dades aportades per l’informe sobre “La competitivitat de la indústria catalana en costos transversals” que ha elaborat l’Observatori de la PIMEC,i que analitza els principals costos dels factors que intervenen en tota producció industrial com els costos salarials, de cotitzacions a la Seguretat Social, d’electricitat, de gas, de gasoil, d’interès bancari i de lloguer immobiliari, excloent les compres específiques de cada sector, com són les matèries primeres o els productes semielaborats, però incloent un

Segons aquest estudi, Catalunya té uns costos de factors transversals (costos laborals, energètics, de finançament i immobiliaris) menors que els països europeus més productius, segons les últimes dades estadístiques disponibles, que corresponen al 2013.

Tot i que l’indicador de l’estudi mostra uns costos per a la indústria catalana un 2,7% superiors al conjunt de països de la UE-28, quan la comparativa es fa amb països més semblants al cas català, es a dir, amb productivitats altes, la posició relativa catalana en costos és favorable.

Switch to mobile version