Autor Sanitat
26 Març 2015 a 17:00

Montserrat és un espai càrdio-protegit

L’empresa Cardiac Future iDea ha instal·lat els aparells

DEA fixe // Imatge cedida pel Departament de premsa i comunicació de Montserrat

Un dels DEA fixes // Imatge cedida pel Departament de premsa i comunicació de Montserrat

 

L’Abadia de Montserrat es converteix en un espai càrdio-protegit, després de l’acord entre el Patronat de la Muntanya de Montserrat, la Fundació Abadia de Montserrat 2025 i l’empresa catalana Cardiac Future iDea, la qual ha instal·lat dos aparells desfibril·ladors, per poder reanimar en cas d’aturada càrdio-respiratòria en el recinte del Santuari de Montserrat.

Des de fa 5 anys, Montserrat ja disposava d’un aparell DEA. Des d’aquell moment s’ha format als treballadors del Santuari, perquè els sàpiguen utilitzar en cas de necessitat. Amb la dotació dels nous aparells ja es considera que el recinte del Santuari de Montserrat és un espai càrdio-protegit. L’empresa Blancafort Infermers ha sigut la coordinadora dels cursos de formació pels treballadors i del servei de primers auxilis del Santuari.

Els aparells instal·lats són de 2 tipus: fixes i mòbils. Els fixes estan col·locats en les zones de màxima afluència, són molt fàcils d’utilitzar i totalment automàtics, mentre que els mòbils van incorporats en vehicles motoritzats de dues rodes, que utilitzaran els infermers del servei de primers auxilis de Montserrat. L’empresa que ha fabricat els aparells és la marca americana Cardiac Science, empresa líder en tecnologia de càrdio-protecció.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat preveu continuar l’ampliació de la zona càrdio-protegida i la formació personal, ja que cal millorar l’atenció de les persones que visiten Montserrat. L’any anterior van haver-hi 2,4 milions de persones que van visitar Montserrat.

L’empresa que ha instal·lat els DEA, Cardiac Future iDea, té experiència en protegir espais públics, i treballa habitualment per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, oferint els seus serveis de càrdio-protecció, des de la instal·lació de l’aparell fins a la formació dels professionals.

Switch to mobile version