Autor Societat
11 Març 2015 a 16:00

Les subvencions extraordinàries van permetre atendre 26.455 infants el 2014

Benestar i Família hi va destinar 2’5 milions d’euros

Neus Munté presidint un acte a la seu del Departament // Imatge cedida pel Departament de Benestar i Salut

Neus Munté presidint un acte a la seu del Departament // Imatge cedida pel Departament de Benestar i Salut

26.455 nens i nenes van ser atesos al llarg del 2014 gràcies a les subvencions extraordinàries que va atorgar el Departament de Benestar i Família. La conselleria de Neus Munté va destinar 2’5 milions d’euros a ajudes excepcionals que van rebre entitats socials que donen suport a famílies en situacions molt complicades. La majoria d’elles tenien infants a càrrec i això ha permès tancar el balanç del 2014 amb una xifra d’infants atesos superior a la d’anys anteriors. Per al 2015, el Departament ha ampliat en mig milió la partida de subvencions extraordinàries.

La majoria dels diners de les ajudes s’han destinat a cobrir necessitats molt bàsiques, com ara l’alimentació, la roba, els medicaments o, fins i tot, la higiene personal. A més, també se sol donar un cop de mà a les famílies beneficiàries a l’hora de fer front als rebuts de la llum o d’altres despeses relacionades amb l’habitatge. En total, 72 entitats socials van rebre subvencions d’aquest tipus el 2014 que els han permès finançar 80 projectes adreçats a famílies amb problemes. D’aquestes 80 iniciatives, 37 han donat recolzament econòmic als beneficiaris i 43 els han ajudat prestant-los algun tipus de servei.

Aquest any el Departament ha tornat a convocar els ajuts i ha augmentat la dotació que hi destina fins als tres milions d’euros. Dilluns es va obrir oficialment el termini perquè les entitats interessades presentin les seves sol·licituds. Tenen 20 dies naturals per fer-ho a través dels registres de la conselleria o de la pàgina web que gestiona tots els tràmits de la Generalitat. En paral·lel, el Departament també ha engegat els concursos per atorgar dues subvencions més: la d’ajuts a l’autonomia de la pròpia llar i la del programa d’atenció social a persones amb discapacitat.

Switch to mobile version