Autor Societat
4 Març 2015 a 17:00

L’Ajuntament finalitza la pavimentació del camí transversal del Poal

Atenent una demanda històrica dels veïns de la zona

poal

Moment de la presentació en un tram del camí // Imatge cedida per l’Ajuntament de Manresa

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el president de l’Associació de Veïns del barri Mion – Puigberenguer, Juan José Porcel, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Serracanta, i el regidor de Barris, Joan Calmet, han presentat aquest migdia la finalització de les obres de pavimentació del camí transversal del Poal que s’han fet per millorar la mobilitat i la seguretat de l’entorn.

Aquesta millora era una demanda històrica de l’Associació de Veïns de la Mion – Puigberenguer, ja que el camí que dóna accés a una quinzena de cases i a un parell de granges de la zona, presentava un paviment de terra compactada irregular, amb sots i xaragalls en diversos trams a causa de la manca de drenatges transversals i longitudinals de l’aigua de pluja.

L’actuació feta pel consistori ha consistit en l’esplanació del camí i formació de cunetes de terra; l’execució d’un creuament d’aigües sota el camí i execució d’un parell de reixes de recollida d’aigües; l’estesa i compactació d’àrid reciclat (tot-u reciclat); i l’execució d’un paviment de formigó sec compactat.

Els treballs també han incorporat la col·locació de senyalització vertical de limitació de velocitat a cada extrem del camí i la instal·lació de sis franges rugoses per tal d’ajudar a la seguretat i a controlar la velocitat dels vehicles.

El cost total de 75.294’90 euros. De l’import total, 70.577’84 euros han estat aportats per l’Ajuntament de Manresa i 4.717’06 han estat aportats per l‘Agència de Residus de Catalunya mitjançant una subvenció per a la compra d’àrid reciclat.

Switch to mobile version