Autor Societat
11 Març 2015 a 12:30

La Cambra de Comerç ajudarà a 350 joves del Bages a insertar-se laboralment

A través del Programa Integral de Qualificació i Ocupació

Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa

Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa // Foto: Pol Rodríguez

La Cambra de Comerç de Manresa, a través del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que es desenvolupa de manera simultània a totes les Cambres de Comerç de l’estat, ajudarà a prop de 350 joves d’entre 16 i 24 anys a inserir-se en el món laboral durant els propers quatre anys, sempre que estiguin disposats no tan sols a formar-se, sinó també a rebre una qualificació professional que els capaciti i faciliti la seva incorporació al mercat de treball.

Però lo més atractiu d’aquest programa és que posarà en contacte als joves que hi participin amb empreses que necessitin ampliar plantilla, formant els joves d’acord amb els requisits del lloc de treball.

Els joves que vulguin inscriure’s al PICE, que començarà les accions formatives el proper mes d’abril, poden adreçar-se directament a la Cambra de Manresa o bé informar-se’n al web. A partir d’aquest moment, un orientador laboral es farà càrrec de la seva formació, qualificació i inserció. L’orientador analitzarà les seves competències, interessos i grau de qualificació i elaborarà un perfil professional, derivant-lo posteriorment a una de les tres branques que composen l’itinerari formatiu del programa: Capacitació, Mobilitat i Dual. Cada programa està dissenyat per donar resposta a diferents perfils laborals, nivells de capacitació i competències.

Les accions d’inserció laboral que contempla aquest pla són:

Pràctiques no laborals, pensades per als joves amb menys experiència laboral.

Acompanyament i visites a empreses. La Cambra concertarà entrevistes en empreses per tal que l’alumne conegui el funcionament real d’una empresa i els diferents llocs de treball.

Formació en el nínxol d’ocupació. En el cas que el perfil del jove s’adeqüi a una vacant d’ocupació en una empresa, el jove rebrà formació a mida del lloc de treball que hagi de desenvolupar.

Emprenedoria. Aquells joves que tinguin esperit emprenedor tindran l’oportunitat de desenvolupar un projecte d’empresa. Amb aquesta finalitat, l’alumne rebrà formació i suport econòmic per engegar el seu projecte.

El pla de Mobilitat està pensat per a joves amb una major formació i capacitats, que poden tenir l’oportunitat de trobar feina en un país europeu.

El pla de Formació Dual està pensat també per potenciar la formació professional. El jove rebrà formació teòrica, a través d’un mòdul de formació en Certificat de Professionalitat. Paral·lelament, rebrà formació pràctica a l’empresa amb un contracte per a la formació i l’aprenentatge, a través de convenis amb empreses.

Des del punt de vista empresarial, el Programa Integral de Qualificació i Ocupació comporta importants beneficis per a les empreses, que podran beneficiar-se d’incentius econòmics per a la contractació dels joves participants al programa.

Switch to mobile version