Autor Economia
16 Març 2015 a 13:00

Felip Puig diu que en breu l’ICF tornarà a obrir la línea de préstecs a autònoms i pimes

“Tots hem fet un gran esforç per tornar a ser competitius”

Felip Puig visita el FRANQUICAT // Foto: Joan Murcia

Felip Puig visita el FRANQUICAT // Foto: Joan Murcia

Felip Puig, en declaracions en el marc del Saló FRANQUICAT, va considerar que el model del Saló, enguany en la seva segona edició i que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana a Fira Sabadell, era un bon model per donar resposta a les inquietuds dels emprenedors del país, que busquen noves sortides o segones oportunitats de negoci. “Crec que ha representat una bona nova iniciativa; hi ha més expositors que l’any passat i espero que continui essent així en el futur“, ja que tota iniciativa és benvinguda si es tracta de generar ocupació, també en el món de les franquícies, va dir el Conseller.

Per primera vegada, va explicar el Conseller, el govern del Partit Popular des del govern de l’Estat espanyol augmentarà les partides de foment de l’ocupació, cosa que no havia fet en la pitjor època de la crisi; però en els propers mesos Felip Puig assegura que es disposarà de més recursos, i amb més esforç i més col·laboració, es podrà fer un millor acompanyament de les persones i s’iniciï la recuperació econòmica. El Conseller va expressar el seu desig que aquesta destinació pressupostària a mesures de foment de l’ocupació no es produeixi només en període electoral, sinó que sigui una constant.

Preguntat per un estudi que situa Espanya a la cua dels països on tenir feina no és garantia de sortir de la pobresa, el Conseller Felip Puig va defensar que “en els darrers anys hem hagut de fer esforços molt importants de recuperació de productivitat, de millorar la competitivitat; i això ha significat sacrificis per a tothom: pels servidors públics, els funcionaris, els treballadors, els empresaris, amb una reducció també de beneficis empresarials“. Per al Conseller això és “un esforç de contenció dels nostres costos laborals per tornar a ser competitius“, i va afegir que “en els anys de bonança i amb la integració a Europa segurament ens vam distreure de la necessitat de tenir una economia competitiva“, i confia que a mesura que es vagi guanyant mercat, es podran tornar a recuperar retribucions més altes, ja que de moment s’ha guanyat productivitat a costa de “reduir-nos tots els nostres salaris i els nostres sous“.

Finalment, la línia d’ajudes per a petits comerciants i autònoms, que va ajudar molt a la creació de nous negocis per part dels aturats, Felip Puig va assegurar que tornaria a estar en marxa. Va recordar que aquesta línia estava prevista en els pressupostos, però que el recurs interposat pel PP al Consell de Garanties Estatutàries en va retardar l’aprovació.

Switch to mobile version