Autor Política
31 Març 2015 a 10:00

El govern municipal de Manresa fa balanç del mandat 2011-2015

Destaquen que la capacitat de diàleg els hi ha permès arribar a acords

Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa // Foto: Pol Rodríguez

L’alcalde Valentí Junyent i el portaveu Antoni Llobet destaquen que la capacitat de dialogar per part de l’equip de governs els hi ha permès arribar a acords

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, han presentat avui les principals actuacions del mandat 2011-2015 a la rehabilitada Torre Lluvià. Durant l’acte tan l’alcalde com el portaveu del govern municipal han assegurat que la principal tasca del mandat que està a punt de finalitzar ara ha consistit en fer endreça de les finances municipals mantenint el nivell  dels serveis municipals per deixar la ciutat en millors condicions de les que estava fa quatre anys, i això des d’una posició de diàleg i d’humilitat que permetés tirar endavant moltes propostes tot i que l’executiu actual no hagi tingut majoria absoluta al Ple Municipal.

L’alcalde, Valentí Junyent, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, al que han assistit tots els regidors del govern, i de detallar les actuacions més destacades del mandat basant-se en tres eixos: Hisenda i activitat econòmica, territori i capitalitat i atenció a les persones. En el primer punt, ha destacat la feina d’endreça tant de les finances municipals com de litigis pendents, com el cas del Casino, l’edifici de la Plaça Bages o les sentències d’exportacions, però molt especialment els esforços dedicats a aconseguir el finançament per obres pendents com l’ampliació de l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’impuls al Parc Tecnològic de la Catalunya Central o la finalització del Complex Vell Congost i l’Ateneu Les Bases. També ha afirmat: “El pressupost municipal s’ha anat reduint durant aquests quatre anys dels 79,9 milions d’euros del 2011 als 73,9 milions del 2015”, també ha advertit que aquesta xifra es modificarà lleugerament a l’alça per les aportacions que hi farà la Diputació de Barcelona. Pel que fa l’endeutament, ha assenyalat que s’ha rebaixat del coeficient del 119,13% del 2011 al 96,99% del 2014, desprès que el dèficit acumulat hagi reduït dels 9,41 milions d’euros del 2010 als aproximadament 280.000 euros que hi havia al tancament de l’exercici 2014.

En segon lloc, a l’apartat de territori i capitalitat, Valentí Junyent, ha assenyalat l’especial significació de l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) sense cap vot en contra i amb un ampli suport dels grups municipals, com l’impuls i el seguiment a diverses actuacions per millorar la seguretat de la C-55, el reforç de Manresa com a ciutat universitària amb la federació de la FUB amb la UVic, les iniciatives posades en marxa per potenciar el Centre Històric, els treballs per millorar la mobilitat a diferents barris de la ciutat, o altres accions relacionades amb el reforç de la capitalitat.

En el tercer eix, l’atenció a les persones, ha destacat l’especial importància del Pacte de Ciutat subscrit per la majoria de forces polítiques de la ciutat i els principals agents econòmics i socials al mar&c cedil del 2013, el compromís de donar cobertura a les necessitats socials de la ciutat amb tarifació social com nova eina  per poder-ho fer en millors condicions, les mesures a favor de l’habitatge, els ajuts a la normalització escolar, el nou model de participació ciutadana que ha culminat amb el primer pressupost participatiu de la historia de la ciutat, les actuacions de suport a la identitat nacional i el reforç de la proximitat i la transparència de l’Ajuntament amb la ciutadania. Per finalitzar, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha manifestat: “Estem molt satisfets pel treball fet”, a més ha afirmat que un dels aspectes positius de la gestió ha estat la reducció del dèficit que ens va obligar a fer una sèrie d’accions necessàries per redreçar la situació econòmica i sense deixar de prestar cap servei. També ha volgut agrair la feina dels regidors, dels professionals de l’Ajuntament i l’esforç d’entitats ciutadanes per fer possible aquesta millora de les finances que permetrà a partir del 2017 començar a invertir amb recursos propis.

Per la seva banda, el portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, ha iniciat la seva intervenció de balanç recordant que l’actual equip de govern havia governat sense majoria absoluta desprès de 16 anys de govern que sí l’havien tinguda. Segons Llobet, “malgrat això s’ha demostrat que s’ha pogut governar amb naturalitat absoluta, que no suposat cap paràlisi i sense cap trencadissa entre els grups polítics”. A més, pel portaveu municipal aquest fet ha estat possible gràcies a la capacitat de diàleg que ha tingut l’equip de govern que ha permès governar amb solvència i solidesa. Antoni Llobet, ha afirmat: “Durant aquests anys hem seguit una política de claredat entre les propostes però també humilitat per tirar-les endavant, sabent que és bo dialogar i que la raó absoluta no la té ningú”. També ha afegit que sempre hi hagut voluntat de dialogar i voluntat d’arremangar-se per a acords.

Switch to mobile version