Autor Societat
24 Març 2015 a 10:00

El Consell Comarcal dóna un nou servei d’atenció pel consum de drogues

Per acostar al Bages el programa Spott de la Diputació

Estudiants

El Consell Comarcal vol donar un nou servei als joves // Imatge del web iec.cat

El Consell Comarcal del Bages ha començat a donar des d’aquest mes de març un nou servei per menors del Bages i el Berguedà amb problemàtica de consum inicial o experimental de drogues però sense dependència i les seves famílies per donar atenció i seguiment quinzenal.

Aquest nou servei s’està oferint perquè des del Consell Comarcal s’ha detectat una demanda d’intervenció en aquest àmbit i la dificultat d’accés al programa de tractament en el Centre Spott per la distància geogràfica.

El Centre Spott, de la Diputació de Barcelona, va ser el primer servei públic i d’assistència, tractament i prevenció comunitària per a persones drogodependents de tot l’estat espanyol i té com a missió oferir suport als serveis socials municipals i als consells comarcals en la detecció i atenció dels adolescents i joves  amb problemàtica de consum de drogues i en l’orientació a les seves famílies. L’objectiu és oferir als municipis un recurs per a l’abordatge de la problemàtica del consum de drogodependències.

Per això es posa en marxa aquest nou punt d’intervenció, situat al Bages, per tal de poder treballar de forma continuada i fer un seguiment exhaustiu als menors que presentin un perfil de risc i que necessiten aquest tipus d’atenció terapèutica. El servei actuarà en dos nivells: servei d’assessorament i informació sobre drogues i servei de tractament al menor i suport a les famílies.

Switch to mobile version