Autor Ensenyament
12 Març 2015 a 17:00

El Consell Comarcal del Bages forma els monitors escolars per afrontar emergències mèdiques

Una formació teòrico-pràctica

Fotografia d’una de les sessions formatives

Fotografia d’una de les sessions formatives // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Bages

Quasi vuitanta monitors de transport i menjador escolar del Bages s’han format per poder afrontar emergències mèdiques, en un curs organitzat pel Consell Comarcal del Bages.

Al llarg de quatre hores, els assistents han après a adoptar mesures de protecció, i evitar riscos davant d’aquestes situacions, a saber reconèixer signes i símptomes, identificar l’absència de consciència i la respiració, i saber actuar davant les patologies més freqüents.

El temari del curs, s’ha centrat en les situacions més freqüents que es poden donar entre el col·lectiu d’usuaris de transport escolar i dels menjadors, com hemorràgies, cremades, intoxicacions, obstrucció de la via aèria, desmais, epilèpsia, hipoglucèmia, etc.

La formació, desenvolupada pel personal del SEM, ha combinat teoria i pràctica per tal de transmetre una nocions bàsiques per actuar davant de qualsevol emergència mèdica. El curs conclòs amb una xerrada per part d’un psiquiatre, adreçada als acompanyants de transport d’alumnes d’educació especial. L’objectiu d’aquesta conferència era poder transmetre a aquests acompanyats, estratègies per actuar davant les conductes alterades de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Switch to mobile version