Autor Economia
10 Febrer 2015 a 14:00

Una delegació iraniana visita diversos sectors empresarials amb PIMEC Vallès Occidental

Una activitat organitzada per PIMEC Vallès Occidental

Centre tecnològic ASCAMM

Centre tecnològic ASCAMM // Imatge cedida per PIMEC Vallès Occidental

Una delegació iraniana de la Cambra de Comerç de Teheran va visitar ahir el Vallès Occidental, per tal d’enfortir els vincles i col·laborar més estretament en la millora de les relacions econòmiques, tecnològiques i culturals, amb PIMEC del Vallès Occidental.

La delegació iraniana va efectuar un recorregut per les instal·lacions de Sincrotró Alba i d’ASCAMM. L’objectiu de la visita era acostar la realitat d’aquests dos centres de recerca i innovació, referents en l’àmbit nacional i internacional, a les empreses de l’Iran. L’activitat, organitzada per PIMEC Vallès Occidental, va comptar amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

El president de la Cambra de Comerç de Teheran, Indústries, Mines i Agricultura, Yahya Ale-Eshagh,  es va mostrar satisfet amb les reunions entre els empresaris de diversos sectors de la comarca i es va mostrar expectant per una futura col·laboració amb ASCAMM i Sincrotró. Per la seva banda, el delegat territorial Miquel Martínez, va remarcar que “aquestes trobades que realitza la patronal al Vallès Occidental propicien resultats positius i immediats per a les pimes, ja que s’apropa a empresaris de diferents sectors i zones geogràfiques i, en molts casos, es tanquen operacions comercials”. En aquest sentit, va afegir que “la patronal PIMEC es diferència d’altres organitzacions que donen suport a l’exportació per la seva àmplia xarxa mundial de contactes, export managers i country managers, que juntament amb els acords estratègics faciliten l’operativa del comerç internacional a les pimes”.

Yahya Ale-Eshagh i Víctor Campdelacreu, president de la Comissió Internacional de PIMEC, van signar un acord de cooperació, el passat 28 de gener, davant d’una delegació de 32 empresaris iranians i de més d’una vintena d’empreses catalanes que tenen vincles econòmics amb el país.

La República Islàmica de l’Iran és el sisè productor mundial d’hidrocarburs i la segona economia de l’Orient Mitjà, només per darrere de Turquia. Està experimentant un creixement molt positiu gràcies al sector d’hidrocarburs i d’una forta indústria. Tot i que s’ha vist fortament colpejada per l’agreujament de les sancions al març de 2012, la millora de les relacions i de l’entorn polític ha derivat en un històric reglament del Consell Europeu, el 20 de gener del 2014, pel qual aquestes sancions queden substancialment aixecades.

Switch to mobile version