Autor Política
24 Febrer 2015 a 17:00

SI es presenta a Santa Maria d’Oló

Ramon Cervantes, nou responsable de Solidaritat a la vila

Presentació de SI a Oló // Imatge cedia per Solidaritat Catalana (SI)

Presentació de SI a Oló // Imatge cedia per Solidaritat Catalana (SI)

El passat dissabte,  21 de febrer es va celebrar la presentació de la nova secció local de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Santa Maria d’Oló, davant d’una cinquantena de persones. L’acte va comptar amb la presència del coordinador comarcal de SI al Bages, Josep Selga, del nou responsable de Solidaritat a Oló, Ramon Cervantes i de l’ex-diputat al Parlament, Alfons López Tena.

Josep Selga va analitzar la situació de SI a la comarca, fent èmfasi de totes les activitats portades a terme pel moviment independentista al Bages. Va destacar les mobilitzacions prèvies a l’acord per la data i la pregunta de la consulta del 9N, la mateixa campanya pel SiSi del 9N, l’estreta col·laboració amb la campanya per la sobirania fiscal i l’entrada de mocions per la DUI als Ajuntaments de la comarca.

Per altra banda, en Ramon Cervantes, nou responsable de SI a la vila, va assegurar que “Solidaritat ha vingut al poble per quedar-s’hi. No només per presentar llista a les municipals, que encara ho hem de decidir, sinó per fer política independentista real

López Tena va fer un repàs històric del catalanisme polític, i va afirmar que “Des del 1984 hi ha hagut majoria absoluta del catalanisme al Parlament però mai han apostat clarament i diàfana per la independència. Artur Mas era conseller d’Economia l’any 1999 i ja aleshores ens prometia que Catalunya recaptaria els seus impostos. Després d’una dècada d’incompliments reiterats dels compromisos polítics dels nostres dirigents, amb quina legitimitat ens prometen la independència?

López Tena va arribar a posar en dubte que el 27 s’acabin fent les eleccions, ja que “encara no estan convocades”, però “en el cas que s’acabin fent, SI presentarà una llista cercant la unitat dels independentistes unilaterals, els independentistes que creiem que només aconseguirem la independència per mitjà d’una DUI clara i directa

Switch to mobile version