Autor Ensenyament
2 Febrer 2015 a 12:00

“Pamboli” ensenya els hàbits saludables de l’esmorzar

El programa va destinat als alumnes de primària de totes les escoles

Alumnes de primària esmorzant

Alumnes de primària esmorzant // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

El programa pamboli es va iniciar amb l’objectiu d’impartir als alumnes, des de fa 10 cursos, quins són els hàbits d’alimentació saludaria. En aquest nou curs, el programa se centra en l’esmorzar, i va adreçat a tots els alumnes de 3r i 4rt de Primària de les escoles públiques i concertades de Manresa. S’espera que la iniciativa arribi a uns 1.500 escolars aproximadament.

D’aquesta manera, els més petits rebran tots els coneixements necessaris per a elaborar un bon esmorzar, i conèixer la importància del primer àpat del dia. També s’han organitzat diversos tallers destinats a les famílies i als escolars, impartits des del mes de novembre per dietistes i nutricionistes. Es preveu que aquestes xerrades continuaran fins a finals d’abril.

Un dels tallers organitzats per a les famílies és La veritat dels superaliments infantils, el qual pren consciència dels sucres i greixos no saludables que contenen alguns aliments i la importància de saber llegir les etiquetes dels productes, i saber evitar la publicitat enganyosa.

A les escoles, els alumnes participen en petits debats sobre quins són els aliments que han de compondre un bon esmorzar. A continuació s’explica quines són les millors opcions, tenint en compte que constitueixi un àpat saludable, equilibrat i variat. A més, es prepara un esmorzar a classe, on els alumnes participen en l’elaboració, a base de pa integral, fuita, formatge, etc. El programa pamboli mostra altres aspectes relacionats amb l’alimentació, com la higiene personal i postural, el reciclatge i l’aprofitament dels aliments de temporada i proximitat, entre d’altres.

Switch to mobile version