Autor Societat
24 Febrer 2015 a 11:00

Nova fase de treballs en la reforma del Parc Vila Closes de Manresa

Es preveu un cost de 84.764,18 euros

Obres Parc Vila Closes

Obres Parc Vila Closes // Imatge del web manresa.cat

L’Ajuntament de Manresa va iniciar ahir dilluns, una nova fase en els treballs de reforma del Parc Vila Closes. Es tracta d’una sèrie d’actuacions que responen a l’acord entre el Consistori, la Comissió del Parc Vila Closes i l’Associació de Veïns de la Plaça Catalunya per reformar el parc. El projecte de reforma va ser redactat per l’arquitecte Jordi García, i posteriorment ratificat majoritàriament pels veïns, en una consulta popular celebrada l’octubre del 2012.

La reforma consisteix a tallar la barana-mur situada a l’avinguda Tudela i col·locar una nova barana metàl·lica d’iguals característiques a les ja existents al parc. D’altra banda, també es pretén la col·locació d’una nova escala d’accés al parc situada al xamfrà sud-est, la substitució del paviment de llambordes a l’avinguda Tudela, la formació d’escocells i l’adequació de la xarxa de reg i plantació dels arbres.

Totes aquestes obres es completaran amb la substitució del paviment de llambordes a les plataformes interiors i l’adequació de la xarxa de reg, així com la formació d’escocells al carrer Miquel Martí i Pol.

Es preveu que aquests treballs tinguin una durada aproximada de dos mesos i un cost de 84.764,18 euros (IVA inclòs). Durant l’actuació es produiran limitacions puntuals d’estacionament a l’avinguda Tudela (cantó parc) i es limitarà la zona d’obra per garantir la seguretat de les persones.

La intenció d’aquest projecte és millorar la seguretat, l’accessibilitat i la mobilitat que presenta el parc. També es preveia de forma global, retirar les estructures metàl·liques, adaptar l’enllumenat públic que suporten, permeabilitzar la visió del parc des de l’avinguda Tudela, incrementar les zones arbrades i ampliar la dotació de jocs infantils.

L’acord entre les dues parts, estableix que l’Ajuntament realitzarà totes les actuacions progressivament en funció de la disponibilitat pressupostària que tingués. En aquest procés, es va determinar que els veïns de la zona seran els encarregats de decidir les actuacions que es duran a terme en cada fase.

La reforma compta amb el suport de la comissió tècnica, formada per treballadors municipals i amb la supervisió d’una comissió de seguiment, integrada per representants de la Comissió Parc Vila Closes, de l’Associació de Veïns de la Plaça Catalunya, dels diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament i dels regidors de ParticipacióUrbanisme i Barris.

Switch to mobile version