Autor Economia
19 Febrer 2015 a 10:00

Manresa, una de les millors ciutats per gestionar tràmits per a la creació d’empreses

Així ho indica un estudi de la Diputació de Barcelona

Oficina d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament

Oficina d’Activitat Econòmica de l’Ajuntament // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi per analitzar la gestió de les Finestretes Úniques Empresarials (FUE) a diferents poblacions de la província. Les conclusions d’aquest estudi han determinat que l’Oficina d’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, està realitzant un molt bon treball en facilitar i agilitzar la tramitació necessària per a la creació d’empreses.

Aquest estudi, realitzat a través de visites als punts d’informació, analitzava els àmbits i actuacions associades al procés d’implantació de les FUE, les característiques de les Finestretes úniques i els resultats d’acord amb els indicadors d’activitat i d’impacte. A més de Manresa, s’ha fet un anàlisi dels serveis que estan realitzant ciutats com Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Castellbisbal, Gavà, Rubí, Terrassa, Castelldefells, Viladecans, Cardedeu o Santa Coloma de Gramanet, algunes de les quals estan en procés d’implantació en aquests moments.

Segons aquesta investigació, les ciutats que disposen d’un model de FUE més avançat i destaquen en el treball de coordinació entre departaments per una gestió més eficient són Manresa, Rubí, Sabadell i Terrassa. Per la seva banda, Manresa i Sabadell són les ciutats que destaquen en l’àmbit tecnològic per l’ús d’un sistema d’informació integrat entre els departaments implicats (gestor d’expedients compartit; consulta en línia de l’expedient en tràmit; interoperabilitat amb altres administracions i un portal virtual específic per a les empreses)

Pel que fa al catàleg de serveis, Manresa i Terrassa són els únics ens locals que gestionen tots els tràmits analitzats com les comunicacions prèvies, les declaracions responsables, les llicències ambientals, etc. L’estudi també indica que Manresa està incorporada a la xarxa de punt PAE (Punt d’Atenció a l’Emprenedor) impulsada pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i que permet la constitució d’empreses de forma telemàtica i gratuïta.

Amb aquesta valoració, Manresa corrobora l’excel·lent nota qualitativa de 8,51 punts que va obtenir en una enquesta interna de control de qualitat, realitzada el juliol de 2014 a les Oficines d’Atenció Econòmica (OAE) i d’Atenció al Ciutadà (OAC).

Switch to mobile version