Autor Cultura
17 Febrer 2015 a 17:00

“L’italiana in algeri” de Rossini arriba al Teatre Kursaal

A càrrec dels Amics de l’Òpera de Sabadell i el Cicle d’Òpera de Catalunya

Carles Daza (Taddeo), Toni Marsol (Mustafà), Laura Vila (Isabella), Ximena Agurto (Elvira), Carla Mattioli (Zulma), Xavier Aguilar (Haly) i Joan Ribalta (Lindoro) en un dels moments de l’espectacle

Carles Daza (Taddeo), Toni Marsol (Mustafà), Laura Vila (Isabella), Ximena Agurto (Elvira), Carla Mattioli (Zulma), Xavier Aguilar (Haly) i Joan Ribalta (Lindoro) en un dels moments de l’espectacle // Imatge cedida per l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell

Dins el marc de la 33a Temporada Amics de l’Òpera de Sabadell, i del 27è Cicle d’Òpera de Catalunya, arribarà l’òpera “L’italiana in algeri” de Gioacchino Rossini al Teatre Kursaal el proper 4 de març.

Es tracta d’una òpera còmica en dos actes – sobretitutlada en català – sobre un llibret italià d’Angelo Anelli, basat en un text anterior de Luigi Mosca. Estrenada per primera vegada al Teatre San Benedetto de Venècia l’any 1813, situa l’acció a l’Alger, i explica la història d’Isabella, una italiana que se n’hi va per aconseguir la llibertat del seu amant, Lindoro, esclau d’un home molt poderós al país, Mustafa.

En aquesta ocasió, serà produïda i organitzada per l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell, i el Cicle d’Òpera de Catalunya, i amb la col·laboració del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, i la Orquestra Simfònica del Vallès.

La mezzosoprano Laura Vila, serà l’encarregada de donar vida i veu a Isabella; el baix-baríton Toni Marsol a Mustafà; i el tenor Jordi Ribalta a Lindoro. Completen el repartiment, sota la direcció de Santiago Serrate, el baríton Carles Daza, la soprano Ximena Agurto, el baix-baríton Xavier Aguilar, i la mezzosoprano Carla Mattioli.

Switch to mobile version