Autor La foto del dia (el racó d'instagram)
9 Febrer 2015 a 08:00

La Séquia

La Séquia. Manresa

La Séquia. Manresa // Foto: Pol Rodríguez

La Séquia de Manresa, localment la Síquia, és un canal de regadiu cabdal en la història de Manresa. Se n’inicià la construcció l’any 1339 i fou acabada l’any 1383. En fou autoritzada la construcció pel rei Pere III. La tradició popular, relaciona la construcció de la Séquia amb el famós miracle de la llum.

L’Aiguamoll de la Bòbila es localitza als afores de Santpedor i ocupa una superfície de 7,47ha. L’aiguamoll té el seu origen en l’extracció d’argiles que realitzava una bòbila i que va propiciar un rebaixament del sòl fins a arribar al nivell d’aigües freàtiques. Als anys 80 la indústria va fer fallida i la zona es va convertir en un abocador.

Switch to mobile version