Autor Economia
24 Febrer 2015 a 16:00

La Generalitat va fer d’avaladora de 719 pimes perquè accedissin al crèdit

En total ha avalat 131 milions d’euros

El Conseller Felip Puig

El Conseller Felip Puig // Imatge extreta del web Matadepera.cat

La Generalitat de Catalunya, a través de la societat de garantia recíproca AVALIS, va avalar durant el 2014 1.258 operacions de crèdit per a 719 pimes. En total, l’empresa participada pel govern català ha acabat fent d’avaladora de més de 131 milions d’euros que les entitats bancàries han prestat als autònoms i a les empreses més petites. Aquesta xifra és un 66% superior a la del 2013.

La intermediació de la Generalitat ha permès que aquest any es concedissin a través de l’empresa AVALIS un total de 1.258 crèdits, un 85% més que l’any anterior. En total, s’han desbloquejat 131 milions d’euros: una pluja fina de bitllets que ha beneficiat 719 pimes, a raó d’uns 104.000 euros per autònom o empresa. La Generalitat va haver d’avalar les pimes davant d’entitats financeres o bancàries en el 85% dels casos, però també ha fet d’avaladora davant de l’administració, de clients o de proveïdors.

D’aquesta manera, segons les dades del Departament d’Empresa i Ocupació, la Generalitat ha facilitat l’accés al finançament a un 65% més de pimes que l’any anterior. La conselleria de Felip Puig calcula que, permetent que se’ls obri l’aixeta del crèdit, aquestes petites i mitjanes empreses han pogut mantenir o crear un total de 27.474 llocs de treball.

AVALIS és una entitat sense ànim de lucre que està participada per la Generalitat. A tot l’estat espanyol hi ha 23 empreses similars, tot i que només dues, al costat de la catalana, van créixer durant l’any passat. La societat de garantia recíproca de la Generalitat no només va incrementar el volum d’avals formalitzats, també va aconseguir tancar el 2014 amb un 11% més de saldo que en l’anterior exercici. Un percentatge que, traduït a números absoluts, situa el risc viu de l’empresa en els 371 milions d’euros.

Switch to mobile version