Autor Entitats
28 Febrer 2015 a 11:30

La Generalitat desestima l’ampliació gratuïta de la C-16

Es facilitarà l’acord de concessió amb Autema

El Consell d'Alcaldes del Bages // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Bages

El Consell d’Alcaldes del Bages // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Bages

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el director General de Carreteres, Xavier Flores, han participat en el Consell d’Alcaldes del Bages, amb la intensió d’exposar el conjunt d’actuacions previstes en matèria d’infraestructures viàries al Bages. Aquestes actuacions ja estan incloses en el pla de mobilitat presentat per la Generalitat, però a més, es va debatre sobre l’acord de bonificacions a l’autopista que ha arribat amb Autema, un acord que no està gaire ben vist per part dels bagencs.

En aquesta trobada, la Generalitat es va comprometre a entregar els acords de concessió de l’autopista, un document molt reclamat per part dels grups polítics. Els alcaldes reclamaven aquesta documentació per poder conèixer les clàusules de l’acord, i analitzar el cost real que suposaria el rescat de l’autopista.

També, el Consell d’Alcaldes va debatre la idoneïtat de l’acord de bonificacions que ha arribat la Generalitat amb Autema, un servei totalment gratuït pels conductors que passin des de Sant Vicenç o Castellbell fins al pont de Viladordis o Vilomara, utilitzant el sistema Teletac. Per a les altres rutes, el cost del desplaçament es reduirà un 50% respecte al cost actual. Els alcaldes consideren que si la proposta pretén descongestionar la C-55, la mesura no es podria limitar al trànsit al voltant de Manresa, però si fins a l’enllaç de Santa Anna. Tant Ricard Font com Xavier Flores van desestimar aquesta proposta, i van explicar que s’instal·laran diversos arcs de control a l’autopista, a l’alçada de Navarcles i Sant Fruitós, amb l’objectiu de controlar el volum de trànsit i els canvis que es puguin produir quan entrin en vigor les noves tarifes. D’aquesta manera, es podrà avaluar la implantació del sistema i plantejar-se els canvis necessaris més endavant.

Switch to mobile version