Autor Cultura
24 Febrer 2015 a 10:00

Exposició de clics de Playmobil al carrer del Balç

Les maquetes estan ambientades en l’època medieval

Mostra de clics de Playmobil // Imatge del web de l'Ajuntament de Manresa

Mostra de clics de Playmobil // Imatge del web de l’Ajuntament de Manresa

El Centre d’Interpretació del carrer del Balç estrena demà una exposició de clics de Playmobil, on les mítiques figures representaran escenes típiques de la temàtica medieval. L’any 2014, aquesta marca va celebrar el seu 40é aniversari, i ara seran els protagonistes de sis maquetes ambientades en l’Edat Mitjana.

La mostra es podrà visitar fins el dia 8 de març, i s’emmarca dins els actes de la Festa de la Llum, obrint tots els dies i ampliant els horaris de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. El diumenge 8, com a excepció, només s’obrirà pel matí, i el dilluns 9 romandrà tancat per descans setmanal. Els visitants de l’exposició podran gaudir d’escenes de castells, pobles, batalles i, fins i tot, un quadre que representa l’arribada del rei Pere III a la ciutat amb la misteriosa llum. La mostra projecta una imatge d’una Manresa medieval, travessada pel canal de la Sèquia i la Seu en construcció.

A més, cada maqueta contarà amb un clic que desentona amb l’ambientació de l’acció que es representa. Així, tothom podrà participar en el concurs, que es basa en detectar aquest personatge desubicat. En els sis diorames del carrer del Balç hi hauran sis clics que desentonaran, i quatre ninots més situats en diferents espais de la ciutat: la Seu, l’Oficina de Turisme, el Museu Comarcal i el Centre d’Interpretació.

Els participants hauran d’apuntar el personatge que representa el clic diferent en un paper, juntament amb un identificador, i l’últim dia d’exposició es farà un sorteig, que repartirà els quatre premis entre aquells que hagin endevinat tots els personatges.

Switch to mobile version