Autor Societat
4 Febrer 2015 a 12:00

Els turistes del Bages posen bona nota a la comarca però hi escurcen les estades

Tres quarts dels visitants són de Catalunya

Monestir de Sant Benet de Bages

Monestir de Sant Benet de Bages // Foto: Pol Rodríguez

L’Informe del perfil dels turistes i visitants a la província de Barcelona” (EDDETUR), ha fet públics els resultats del 2014 amb  més de 800 enquestes realitzades els mesos d’estiu en punts estratègics (allotjaments i atractius turístics) del Bages per analitzar quin perfil de turista visita la comarca. L’estudi ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages. Algunes de les principals dades de l’informe són que la majoria de visitants tenen entre 25 i 64 anys, són principalment de Catalunya i més de la meitat no pernocta a la comarca.

El 75% dels visitants o turistes que vénen al Bages són de Catalunya, especialment de les comarques de Barcelona, però també hi ha un 8% que prové de la resta de l’estat i un 11% de turista europeu, sobretot francesos, britànics i alemanys. Els turistes internacionals de fora d’Europa són un 6% i provenen, principalment, d’Estats Units.

La majoria de visites (54%) no pernocten al Bages i els que sí que ho fan acostumen a fer-hi estades curtes, que no sobrepassen les dues nits. Només un 14% del total de visites hi fan una estada més llarga. Dels que hi pernocten, gairebé un 60% és perquè hi tenen una segona residència. De la resta, la majoria opten per un hotel i, en segon lloc, per un càmping. Aquestes dades contrasten amb les de l’estudi de l’any anterior, quan una gran part dels visitants sí que pernoctaven a la comarca.

Cal destacar la bona valoració que els enquestats fan de la comarca com a destinació turística: un 4,35 sobre 5 de mitjana. Els aspectes més ben valorats són l’hospitalitat i el tracte rebut. Respecte dels serveis turístics donen molt bona nota a l‘oferta cultural i oci (4,48) i la restauració (4,31) i, en canvi, valoren menys el  transport públic (3,56) i el comerç (3,90). Més d’un 97% dels enquestats recomanaria el Bages com a destinació turística.

Quadre estadístic de la valoració del turisme al Bages- EDDETUR 2014 // Imatge de l'estudi publicat per la Diputació de Barcelona EDDETUR 2014

Quadre estadístic de la valoració del turisme al Bages- EDDETUR 2014 // Imatge de l’estudi publicat per la Diputació de Barcelona EDDETUR 2014

Per al 73%, la motivació de l’estada al Bages és fer-hi vacances o passar-hi temps d’oci, i la visita acostuma a ser en parella o amb família. En canvi, els motius menys freqüents són de caire professional o venir de compres al Bages.

Cal destacar que el volum d’enquestes assolides aquest any 2014 (806) ha duplicat de llarg les que es van fer en l’anterior exercici. Des del Consell Comarcal del Bages s’ha volgut fer un agraïment “a tots els agents turístics col·laboradors com a punts d’enquestació que han fet seu el projecte i han col·laborat en l’obtenció de dades fiables per al coneixement dels turistes i visitants que arriben a la nostra comarca”. Per primera vegada des que es du a terme aquest estudi, el volum d’enquestes aconseguit permet obtenir un perfil del turista estadísticament fiable i vàlid, unes dades molt útils per a poder millorar l’oferta turística del Bages i adaptar-la a les necessitats del turistes i visitants que hi arriben a aquesta comarca.

Switch to mobile version