Autor Societat
16 Febrer 2015 a 13:30

Desmantellada una organització criminal per robatoris a Monistrol i arreu de Catalunya

Els quatre detinguts usaven vehicles d’alta gamma sostrets

El passat 30 de gener els Mossos van detenir a l’Hospitalet de Llobregat, quatre membres d’aquesta organització

El passat 30 de gener els Mossos van detenir a l’Hospitalet de Llobregat, quatre membres d’aquesta organització // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

El passat 30 de gener, els Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir quatre persones d’edats compreses entre 19 i 39 anys de nacionalitat albanesa, com a presumptes autores de 24 robatoris amb força en domicilis d’arreu de Catalunya, així com per pertinença a organització criminal.

La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció i Primera Instància núm. 1 de Vilafranca del Penedès, va començar a finals del desembre passat arran de la comissió d’un robatori amb força en un domicili de Pacs del Penedès.

Les primeres indagacions van relacionar el robatori amb l’existència d’una organització criminal, assentada al territori català, dedicada a cometre robatoris amb força de tipus silenciós.

Es tractava d’una organització caracteritzada per la seva alta mobilitat, és a dir, perquè cometien robatoris en tota la geografia catalana. La metodologia que utilitzaven consistia en escollir  un domicili i efectuar-hi mesures de contra vigilància per tal de controlar l’entorn, i quan ho consideraven oportú, hi entraven pel seu accés més feble i robaven joies, diners, i vehicles d’alta gamma.

Els robatoris es van dur a terme a les poblacions de Pacs del Pendès, Girona, el Vendrell, Guardiola de Font-Rubí, Castellolí, Sitges, Tarragona, l’Ordal, Avinyonet del Penedès, Bellvei, Sant Fost de Campsentelles, Calafell, Vallgorguina, Cabrera de Mar, Monistrol de Montserrat, Abrera i Castellbisbal.

Finalment, amb tota la informació recollida, el passat 30 de gener es van detenir a l’Hospitalet de Llobregat, quatre membres d’aquesta organització com a presumptes autors de 24 robatoris amb força interior d’habitatge i pertinença a organització criminal.

Un cop detinguts, durant la investigació es van recuperar cinc vehicles d’alta gamma que havien estat sostrets i usats per cometre els robatoris, així com una gran quantitat d’objectes sostrets.

Switch to mobile version