Autor Societat
17 Febrer 2015 a 14:00

Artur Mas avala la candidatura de Valentí Junyent a les municipals del 24 de Maig

El president remarca la importància d’aquestes eleccions per Catalunya

Artur Mas i Valentí Junyent en l'acte de presentació a les municipals 2015

Artur Mas i Valentí Junyent en l’acte de presentació a les municipals 2015 // Imatge del web Ciu.cat

Ahir, dilluns 16 de febrer, el president Artur Mas va assistir a la presentació de la candidatura de Valentí Junyent per l’alcaldia de Manresa i del programa Valent per Manresa. L’acte, celebrat al Teatre Kursaal, marca l’inici de la campanya de CIU a Manresa, de cara a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. En la presentació de la candidatura, a més d’Artur Mas i Valentí Junyent, també va participar el president comarcal, David Bonvehí i alcaldes i alcaldesses del Bages.

Artur Mas, va participar en l’acte per donar suport a la candidatura de Valentí Junyent com alcalde de Manresa i per agrair la feina feta durant els quatre anys al capdavant de l’Ajuntament. El president va desitjar al projecte de Junyent, que el 24 de maig “la gent ho reconegui, que faci aquesta aposta per aquest projecte que s’ha comprovat que funciona, que suma i pot sumar de manera decisiva en el projecte general de Catalunya que estem defensant”. També va destacar que l’actual alcalde de Manresa és un políticvalent, insistent i persistent, que fa d’alcalde com cal fer-ho, no en deixa passar ni una, coneix els temes de prop i té el coratge i la valentia per resoldre coses i tenir un projecte clar per Manresa”.

D’altra banda, el president va voler remarcar el fet que el 24 de maig està en joc, no només qui governa a cada municipi, sinó també quin paper jugaran els Ajuntaments i les corporacions locals en els pròxims quatre anys. Artur Mas va aprofitar per destacar que el dia 24 de maig tenim l’oportunitat perquè hi hagi un munt de corporacions al costat del projecte, donant-li suport i vencent les dificultats de cada dia”. Mas també va insistir que els ajuntaments són estructures d’estat “que ja tenim i n’hem de fer ús, i han d’estar en ple rendiment”.

Per la seva banda Valentí Junyent va fer balanç d’aquest periode al capdavant de l’alcaldia de Manresa, valorant de forma general, els trets més destacats que ha realitzat el seu equip de govern durant els anys de mandat. En primer lloc, l’alcalde de la ciutat va voler destacar la millora de la salut econòmica de l’Ajuntament, passant d’un índex d’endeutament de 128 a 93. També va destacar la gestió eficient dels recursos públics, l’assoliment del Pacte de Ciutat per la Promoció Econòmica i la Cohesió Social, fruit del diàleg, i la resolució de temes com l’edifici de la Plaça Bages número 1 que finalment no serà enderrocat.

Valentí Junyent va resumir, en 20 actuacions específiques, els seus quatre anys de mandat. Entre aquestes actuacions, va posar èmfasi especial en l’ampliació de l’hospital de Sant Joan Déu, que segons Junyentha estat possible perquè el president Mas va dir que es faria”. Junyent va explicar que “aquesta actuació és la que ha tingut més ressò, però també ha estat la que ens ha fet més camí i més referent no només al Bages sinó a tota la Catalunya Central”. També va destacar altres actuacions com, l’impuls del projecte econòmic Manresa 2022, que ha de servir per posicionar internacionalment a la ciutat de Manresa, la construcció de la llar d’infants de Bressolvent i la rehabilitació de la Casa Lluvià.

L’alcalde de Manresa va oferir als assistents una sèrie de propostes de futur, entre les quals va destacar, continuar amb la gestió eficient dels recursos públics, millorar la ciutat per tal de fomentar el turisme amb el projecte Manresa 2022 i el la intenció de dur a terme un desenvolupament econòmic del territori. Junyent va explicar la iniciativa del programa VALENT per Manresa com la base de la seva candidatura. Amb aquest programa, l’equip de govern de CIU a Manresa pretén ser un grup viu, ambiciós, equilibrat i transparent. En el seu discurs, Valentí Junyent va recordar la tradició nacionalista de Manresa el 1892 amb la redacció de les Bases de Manresa. En aquest sentit, l’alcalde va fer una proposta clara i contundent al president.“Si necessiteu un lloc per redactar la Constitució catalana, aquí teniu una plaça” rebuda amb un fort aplaudiment.

Switch to mobile version