Autor Societat
27 Febrer 2015 a 13:00

3.457 famílies de la Catalunya Central han rebut ajudes a l’habitatge

La Generalitat hi ha destinat 6 milions d’euros

Bloc de pisos

Han augmentat el número de receptors totals d’ajudes a l’habitatge a la Catalunya Central // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha actuat més de 32.000 vegades al llarg del 2014 per ajudar a les famílies catalanes a no perdre el seu habitatge. Gairebé 3.500 del total d’aquestes actuacions s’han efectuat a les comarques del centre del país, segons les dades que van presentar ahir el secretari d’Habitatge del GovernCarles Sala, i el delegat de la Generalitat a la Catalunya CentralJuli Gendrau. Les ajudes, que es destinen a persones en risc d’exclusió social o que fa més de dos anys que són a l’atur, poden arribar a cobrir pagaments puntuals del lloguer o la hipoteca.

El març del 2014 es va activar un ajut d’entre 170 i 200 euros per a famílies que tenen un dels seus membres en una situació d’atur de llarga durada. Aquest nou suport ha permès arribar a moltes més persones i augmentar el nombre de beneficiaris del servei, que han passat dels 25.000 registrats el 2013 als 32.000 de l’últim any. Tot plegat se suma a la línia d’ajuts que la Generalitat va engegar fa dos anys per ajudar a les persones que havien estat desnonades a pagar un nou habitatge de lloguer.

Les ajudes que es vertebren a partir del servei d’habitatge de l’administració catalana se sumen al recolzament que donen altres entitats. Aquest any, per exemple, també s’ha incrementat el nombre de pisos propietat d’organitzacions benèfiques que els cedeixen a famílies amb risc d’exclusió social. Durant el 2013 se’n van cedir poc més de 1.100, mentre que el 2014 la xifra ha augmentat fins arribar a gairebé els 1.500.

Switch to mobile version