Autor Societat
28 Gener 2015 a 16:45

Protecció Civil activa l’ALERTA del pla PROCICAT davant la previsió de fortes ventades

L’episodi podria ser greu a partir de la matinada de dijous a divendres

Mapa Perill Vent ALERTA PROCICAT

Es preveu que el fenomen sigui especialment greu al sud de la Catalunya Central, comarques de Barcelona i prelitoral de Tarragona // Imatge del web del Meteocat

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de demà un vent intens començarà a afectar les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, així com al sud de la Catalunya Central. A partir del migdia s’anirà estenent per tot Catalunya, i serà especialment fort durant la matinada de dijous a divendres i part del matí al sud de la Catalunya Central, així com a les comarques del litoral i prelitoral central de Tarragona.

Per tot això Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

L’episodi s’iniciarà a les cotes altes del Pirineu Occidental i les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, on a partir de demà al matí el vent podrà arribar a cops de més de 90 Km/h. A partir del migdia s’intensificarà el fenomen en aquestes zones, i s’estendrà en menor intensitat per tot Catalunya. Els valors més intensos es registraran a partir del vespre, ¡ les comarques on es preveu que puguin haver-hi més incidències són: Anoia, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès, així com a les cotes altres a les comarques de muntanya

El moment àlgid es viurà, segons les previsions, a partir de la matinada de dijous, quan el temporal de vent podrà arribar a més de 125 km/h especialment als dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Penedès, Anoia, Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat. A les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona i ocasionalment a la resta del territori els valors arribaran o superaran els 90 km/h.

A les zones metropolitanes és on potencialment es poden produir més incidències, per això Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als municipis afectats que suspenguin les activitats a l’aire lliure (també les extraescolars) i que tanquin els espais públics, com parcs i jardins. També recomana anar amb compte a l’hora de desplaçar-se tan a peu com en qualsevol vehicle i evitar situar-se, durant el període de màxim perill, a prop d’elements que puguin caure (qualsevol element susceptible de ser inestable cal que estigui lligat o recollit).

Switch to mobile version