Autor Cultura
30 Gener 2015 a 11:00

“Pensaments secrets” obre avui el Toc de Prop del Kursaal

Una peça protagonitzada per Àlex Casanovas i Mercè Pons

Àlex Casanovas i Mercè Pons arriben al Kursaal amb "Pensaments secrets"

Àlex Casanovas i Mercè Pons arriben al Kursaal amb “Pensaments secrets” // Imatge cedida pel Kursaal

Avui a les 21.00h, i demà a les 18.00h, la sala petita del Kursaal acull l’obra “Pensaments secrets”, una comèdia romàntica de David Lodge, amb la qual Lluís Soler s’estrena com a director acompanyat dels actors Àlex Casanovas i Mercè Pons. D’aquesta manera queda encetada la temporada d’enguany del Toc de Prop.

L’any 2001, David Lodge va escriure una novel·la que explicava en clau de comèdia romàntica, una història localitzada en un campus universitari anglès amb el rerefons de l’adulteri i el debat sobre l’art i la ciència. El llibre va tenir tan gran i ràpida repercussió, que a Lodge li va arribar des de Bèlgica la petició d’adaptar la seva novel·la al teatre. El resultat va ser un “Pensaments secrets” amb tres personatges. Tanmateix, quan Lodge va veure la representació va sentir la necessitat de fer la seva pròpia versió teatral de “Think…” – títol original de la novel·la i de l’obra de teatre – i el resultat va ser una obra amb dos únics personatges, versió estrenada a Londres i de la qual Llorenç Rafecas n’ha fet la traducció.

A partir d’una estructura ferma i una bona fusteria teatral, Lodge aprofita els seus dos personatges, aparentment antagònics, per plantejar un debat sobre les relacions humanes, la fidelitat, l’amor, la fortalesa, i la feblesa, entre d’altres. L’acció discorre de manera àgil degut a diversos punts de gir, que a més aporten suspens a la peça i acompanyen l’espectador fins al final.

Cal comentar que el dissabte després de la funció, els espectadors que ho desitgin podran gaudir d’un col·loqui amb els actors.

La següent obra del Toc de Prop serà “Idiota”, protagonitzada per Anna Sahun i Ramon Mdaula sota la direcció de Jordi Casanovas, es podrà veure els dies 9 i 10 d’abril.

L’abonament del Toc de Prop encara es pot adquirir a les taquilles del Kursaal, o bé per internet al web del Kursaal.

Switch to mobile version