Autor Societat
14 Gener 2015 a 16:00

La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil va atendre 586.986 joves el 2014

El perfil correspon a un noi menor de 16 anys amb estudis

Cartell de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil

Cartell de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Segons el balanç anual de l’any passat que la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha fet públic avui dimecres, la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) va atendre 586.986 joves, que van fer 945.336 consultes. Aquesta Xarxa està formada per 300 Punts d’Informació Juvenil i 32 Oficines Joves.  L’oferta educativa i formativa, el lleure i el mercat laboral són les principals demandes dels usuaris

Amb un 15% del conjunt de les consultes, les relacionades l’oferta formativa i educativa existent a Catalunya va ser la consulta més demandada, a més de què també són aquests els temes sobre els quals més ha crescut la demanda d’informació des de l’any 2008:  coincideix amb l’augment dels joves de 16 a 29 anys que estudien, que van passar del 29% el 2008 al 39% el tercer trimestre del 2014, segons dades de l’Enquesta de Població Activa. Aquest augment de deu punts indica que molts joves, sobretot els de les franges més joves, optin per seguir estudiant com a alternativa a l’atur i per a posicionar-se millor en el mercat laboral.

La cerca d’informació sobre l’educació en el lleure va ser la segona qüestió més sol·licitada, seguida per les qüestions sobre el mercat laboral, amb un 9,2% d’assessoraments realitzats per part dels tècnics d’informació juvenil. La cultura i la salut i esports són les dues temàtiques següents en nombre consultes, amb un 8,7% i un 4,7% respectivament, seguides de l’habitatge (3,2%), el turisme (2,8%), la participació (2,6%), la cohesió social (2,2%), les tecnologies de la informació i la comunicació (2,2%), la solidaritat i les relacions internacionals (1,9%), i el medi ambient i consum (0,2%).

Pel que fa al perfil d’usuari dels Punts d’Informació Juvenil i les Oficines Joves el 2014, aquest correspon majoritàriament a un noi de 16 anys o menys amb estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Per sexes, els nois han suposat el 51,2% de les consultes davant un 48,7% de les noies.

L’Oficina Jove Virtual, activa des del 2013, permet accedir a un total de 1.126 recursos i serveis de tots els departaments i institucions destinats a les persones joves. Durant el 2014, aquest web va registrar un total de 118.500 visites. En total es van produir 42.988 sessions iniciades per 30.503 usuaris. L’Oficina Jove Virtual  permet la geolocalització de l’usuari per tal de mostrar-li aquells resultats més propers a la seva ubicació i guiar-lo cap als punts i les activitats de la XNEJ que té més a l’abast.

Switch to mobile version