Autor Societat
16 Gener 2015 a 16:30

Els Mossos desarticulen una banda que distribuïa bitllets falsos de 50 euros

Els introduïen al mercat fent petites compres als comerços

pedòfil-mossos

Els Mossos han fet 30 detencions en l’operació // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

La Divisió d’Investigació Criminal a la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda dels Mossos d’Esquadra, en coordinació amb l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona, van desarticular el passat 9 de gener una organització criminal que es dedicava a la distribució a Catalunya de bitllets de 50 euros falsos. L’operació anomenadaPolaris, va començar al mes de maig de l’any passat i s’ha saldat amb 30 detinguts i 13 entrades i perquisions en domicilis d’arreu de Catalunya.

Els components de la banda eren d’origen espanyol i ghanès, i importava mensualment a Catalunya uns 80.000 euros en bitllets de 50 euros d’altíssima qualitat provinents d’Itàlia, per després col·locar-los en els comerços mitjançant petites compres.

La investigació es va obrir quan es va detectar un augment significatiu de denúncies de comerços de l’àrea metropolitana per identificació de bitllets falsos de 50 euros. Arran d’aquestes denúncies es van identificar els líders de l’organització que residien al districte de Nou Barris, a Barcelona, i a Martorell. Al mateix temps es va interceptar a Figueres un correu humà provinent de Nàpols amb 60.000 euros falsificats de 50 euros i posteriorment un altre correu humà va ser detingut a l’aeroport de Fuimicino amb uns altres 50.000 euros.

La posterior compra de bitllets falsos la va realitzar un dels líders de l’organització a finals del passat octubre, quan es va desplaçar personalment a Nàpols. No obstant, va ser detingut quan va tornar a Barcelona a l’aeroport del Prat amb 37.500 euros sempre en el format dels bitllets de 50 euros.

La detenció de la resta dels 23 membres de l’organització es van fer el passat 9 de gener en les localitats de Florida, Martorell, Palau-solità i Plegamans, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Barcelona, Figueres, Sabadell, Girona, la Roca del Vallès i Tordera. A més, aquesta acció es va completar amb nou entrades i perquisicions on es van desmantellar dos laboratoris de producció i assecat de marihuana, un punt de venda de cocaïna i es van comissar dues armes curtes d’aire comprimit, un revòlver, diversos punys americans així com 4.980 euros fraccionats en moneda de curs legal.

Han ingressat a presó nou dels detinguts per ordre del Jutge d’Instrucció núm. 2 d’Olot  entre els quals es troben els caps de l’organització i els intermediaris.

Switch to mobile version